Kestoväsy olen siis minä. Tyhmä minä, joka jumittuu sohvalle neulomaan eikä mene nukkumaan. Ja sitten aamulla pitäisi ylös päästä ja vielä olla ystävällinen muille perheenjäsenille. Saako kiltteyspillereitä ostaa apteekista ilman reseptiä?

Tänään pääsen onneksi lähtemään töistä ajoissa, joten ehdin hoitaa pari asiaa pois kuormittamasta omatuntoani. 45 vuotta kun tuli täyteen, on paikkakunnan poliisiviranomaiselle toimitettava todistus näkökyvystä, että saa jatkaa autolla ajamista. Optikkoliikkeethän muistuttelivat minua jo heinäkuulta alkaen, että olisi tässä ollut jo muutama kuukausi aikaa hoitaa homma, mutta ei - eihän minulta luonnistuisi mikään, jos ei viime tippaa olisi. No, tänään sitten hoidetaan tuokin asia kaivertamasta. Samalla käyn kaupassa hankkimassa Kuopukselle lauantain partioretkellä tarpeellista tavaraa ja pyörähdän kirjastossa palauttamassa.

Eilen illalla piti sitten tosiaan istua niin kauan valveilla, että New new shale cowlin kolmas versio tuli valmiiksi, tällä kertaa lankana oli seiskaveikan sininen Raita. Tykkään tavattomasti neuloa noista, proosallisen raidallinen lanka muuttuu lähes maagisesti aivan erilaiseksi pinnaksi, kun pieni pitsineulos sekä nurja kerros rikkovat langan tasaraitarakenteen. Langat on vielä päättelemättä, tänään on siis pääteltävä kaksi työtä, ja ehkä jopa saisin ne kuvattuakin, kun taidan tänään olla päivänvalon aikaan kotona ja aurikokin jopa paistaa!. Lisäksi pitäisi kuvata Lohikäärmehuivi (arvatkaa vain, muistinko häissä pyytää siippaa kuvaamaan minua huivi kaulassa... aivan oikein arvattu!) ja Kuopuksen uusin hattu, jota en ole edes ehtinyt punnita, sillä se on ollut menossa ja käytössä valmistumisestaan asti.

Iltasella on myös Esikoisella taas lätkämatsi. Eiliset harjoitukset olivat menneet valmentajan mukaan vähän unessa, toivotaan, että tänään pojat ovat hereillä ja virkeinä heti alusta asti. Meikä sitten taas seisoo kopissa kuuluttamassa, ja saapi nähdä, minne Kuopus sitten menee - eilen jätti kiltisti pyynnöstäni tanssiharjoitukset väliin ja lähti mamman ja papan luokse iltapäivää viettämään, kun minä olin töissä iltamyöhään ja isäntä vanhempainvartissa sekä pojan lätkätreeneissä.

Viikonloppuna sitten pitäisi yrittää sitä parakkia tuoda pihaamme - jeps, tarjous meni läpi ja kohta meillä alkaa toisenlaiset käsityöt, kun pitää paikat kunnostaa. Tällä hetkellä parakki on ihan täynnä jonkun meille tuntemattoman ihmisen kamoja, joista parakin omistaja oli jo soitellut perään. Parakki kun on ollut "vierastyöläisen" asuntona ja viimeksi varastotilana, eikä tavaroiden omistaja ole kehotuksista huolimatta tullut tavaroitaan noutamaan. Me lupasimme hoitaa myös tavarat pois, minun ehdotuksestani, sillä äkkiä vilkaistuani totesin, että siellä voisi olla hyvinkin käyttökelpoista kamaa, ainakin näkyi lupaavan retrokuosisia kankaita parissa laatikossa... ;-) Joten lauantaina saattaa mennä päivä parakkia tonkiessa ja tavaraa lajitellessa.