Tuo otsikko on lainattu suoraan Esikoisen, nuoriherra 10 vee - suusta. Kaikki on ihan pehvaa, jopa siinä määrin, että äidinkin korvaa alkoi häiritä sanan laajamittainen viljely. Katsotaan nyt, millaiseksi puhe muuttuu. Tosin ei tuo korvaani niin pahasti särähdä kuin yhdellä kesä uimareissulla kuultu, saman tien varrella asuvan lähes saman ikäisen nuoren miehen puhe... siinä kyllä *keleitä ja *tanoja ja sitä kuuluisaa V-tyyliäkin aika reippaasti viljeltiin. Minulle itselleni, joka siis tunnustan kiroilevani ajoittain aika ronskistikin, varsinkin tuon V-sanan käyttö liittyy aina johonkin erityisen harmilliseen asiaan, joten on lievästi sanottuna outoa kuunnella sitä yhteydessä: "olipas v-tun hieno hyppy!" Noh, makunsa kullakin, tuon nuoren miehen sanavarasto kyllä kertoo aika paljon siitä kuuluisasta kotikasvatuksesta. Jokainen taaplaa tyylillään, mutta ei sen kotikasvatuksen tarvitsisi ihan niin äänekkäästi kaikille muillekin raikua...

No niin, siinä päivän nitkutukset heti alkuun... Tänään on tiedossa kaikenlaista kivaa: Maartsi tulee käymään siippansa kanssa (kivakivakiva), saan varmaankin siinä sivussa pääteltyä äidin huivinkin (kivakivakiva), saamme yhdessä nautiskella eilen leipomaani marja- ja sienipiirakkaa (naminaminami) ja ehkä on aikaa tänään jatkaa tuota uusinta projektia huivien virkkauksen saralla.

On muuten aika hälyttävää, että kun eilen räpelsin taas kerran läpi noita lankojani ja etsin jotain soveltuvaa lankaa Koukkuniemeen virkattavaa huivia varten, en millään tahtonut löytää sopivaa... HÄH? Kaikki olivat liian rumia, liian vähän iloisen värisiä, liian tekokuituisia tai liian just johonkin muuhun projektiin mietittyjä tai liian puuvillaisia tai liian... joo, onneksi kohtaus meni ohi. Ryhdyin virkkaamaan huivia joskus muinoin koolatusta langasta - siitä ei isoa tule, sillä lankaa on rajoitetusti, mutta ajattelin sitten jatkaa jollain toisella langalla loppuun, jos tuntuu muuten tulevan liian nysä.

Uusia koolauksia tekisi mieli, olen jo kerännyt yhteen muovilaatikkoon sellaisia lankoja, joiden mieluusti näkisin vaihtavan väriä, mutta mihin ihmeeseen kaikki vapaa-aikani katosi? Olisi kiva värjäillä nyt, kun langat vielä saisivat kuivua ulkosallakin...

Tarinamaanantain tarina ei tällä viikolla tunnu tulevan yhtä helposti kuin kaksi viikkoa sitten. Kuva-aihe kiehtoo tällä hetkellä enemmän kuin sanallinen, mutta katsotaan, mitä pääkopassa kehkeytyy seuraavien parin päivän aikana.