Semmoista ihmettä. Huivi tuli valmiiksi eilen iltapäivällä, ja kylvetin ja pingotin sen saman tien. Lankana oli musta Florica, joka on ärsyttävää virkattavaa, kun lanka hajoaa kahdeksi säikeeksi niin helposti. Mutta lanka itsessään on ihanan mukavan pehmoista ja kivaa täysvillaa, ja lopputulos oli ainakin omasta mielestäni vallan kelpoisa.

944646.jpg

Kuvasin huivia ensin vasta koukulta tulleena takapihan terassilla, jossa juuri ja juuri oli valoa sen verran, että musta huivi tuosta vaaleammasta pöydästä vähän erottuu...

944649.jpg

ja kuvat vain paranevat... Tyylikkään kirkkaanpunaisella froteealustalla lepäilevä huivi kuivui pingotuksessa tosi nopeasti. Tästä tuli vähän tällainen hassu flamenco-huivi, mutta jotenkin tykkään tuosta keveän verkon ja "jykevän" oloisen reunuksen kontrastista. Toivottavasti myös saaja tykkää.

944643.jpg

Tässä vielä lähikuvaa huivin kärjestä ja tuosta reunuksesta yleensä. Reunuksen malli syntyi, kuten tavallista, siinä virkatessa, ja tuskin pystyn enää tuota toisintamaan, vaikka kuinka haluaisin. Tuleepahan uniikkeja huiveja näin tehden... =)

Lankaa tähän kului 132 g, melkein kolme kerää. En ole tuota loppukerää punninnut, mutta silmämääräisesti arvioiden olisi lankaa pitänyt kulua hieman enemmän... No, vaakakaan ei ole täysin lahjomaton, tai sitten kerissä ei ollut aivan 50 g lankaa - eipä olisi ensimmäinen tai viimeinenkään kerta. Onneksi lankaa vielä jäi laatikon pohjalle, mustaa villalankaa kun on syytä aina olla varastossa.

Mustan huivin innoittamana kaivelin esiin seuraavan kesken jääneen huivivirkkauksen, joka edistyikin sitten ihan mukavasti illan varteen, välillä tosin tikuttelin hetken kuopuksen torkkupeittoakin eteenpäin. Jokin juttu kyllä noissa käsitöissä nyt vähän häiritsee, sillä nukuin yöni levottomasti ja muistan nähneeni taas unia virkkaamisesta ja neulomisesta - eivätkä unet olleet mitenkään erityisen levollisia tai mukavia... =( Höh!