Tänään en jaksa turhia turista, tulee siis kerrankin tiivis ja napakka postaus tästä.

Käsityöpuolelta todettakoon, että kaikki 29 kirjaa tuli viikonloppuna päällystettyä. Mitä, ettei muka olisi käsityötä? Älkää viitsikö, kokeilkaapa itse... Että se projekti tuli ainakin hoidettua.

Vaihtolaukku valmistui myös, ja tuossa se odottelee työpöydällä postituskuoreen pääsyä. Tänä iltana se sitten lähtee eteenpäin (toivottavasti) onnelliselle vastaanottajalle. Pakko sanoa tässä vaiheessa, etten olisi ikinä uskonut, miten paljon aikaa siihen sai kulumaan. Laukkua oli kiva tehdä, itse siitä tykkään, ja toivottavasti tykkää vastaanottajakin.

Muista käsitöistä edistin lähinnä kuopuksen toppia, jota neulon jo viime kesänä hankituista Samoksista. Saisi vain neiti tulla kotiin kesäreissuiltaan, että pääsisin katsomaan kokoa ja pohtimaan yläosan muotoa ja mallia. Olen päättänyt, että juhannuksena pitää neidillä olla uusi toppi päällään.

Muitakin käsityöhommia tuli tehtyä siinä mielessä, että siivosin jääkaapin - eikä mikään ihan nopeasti tehtävä homma sekään. Mistähän ihmeestä johtuu se, että jääkaappiin pesiytyy jatkuvasti puolityhjiä hillo- ja sillipurkkeja, melkein loppuun rutistettuja sinappituubeja, ja jostakin lahjaksi saatuja hienoja pasteijoita yms. joiden käyttöaika on mennyt umpeen jo ajat sitten??? Onko jossain jokin paikka, jossa tällaisia tuotteita valmistetaan?

Niin, Raijikselle piti vielä kertomani, että hihattimen lanka on nimeltään Lido, Zitronin valmistetta. Olen tuon langan ostanut vakiokauppani alennushyllyltä, rakastuin välittömästi väreihin, ja tähän asti (reilun vuoden, vähän jo toistakin) se on vain odottanut pääsyä vaatekappaleeksi. Materiaali on erikoinen yhdistelmä, 95 % mikrokuitua ja 5 % puuvillaa, ja tuntuma on hieman kuin bukleessa, mutta ei ihan kuitenkaan. Tuohon perusosaan meni 5 kerää lankaa, ja toinen mokoma on vielä jäljellä, ja pyrin mahdollisimman pitkälle käyttämään langat pois, mutta saa nyt sitten nähdä, jääkö lankaa vielä pyörimään.