"miten mielelläni, esittelisin valmistunuttakin..." Mutta kun ei. Tai siis kaksi huivia on valmiina, mutta missä viipyy viimeistelykeiju??? Ei saa pingoteltua, eieieiei. Minulla on nyt KIIRE.

Pitää saada parakki kuntoon, ja aikaa on vain reilut kaksi viikkoa, sillä sitten tulevat kylään Länskäri-neulojat. Joten eilinenkin ilta meni parakissa viipyillessä, lankoja uudelleen järjestellessä ja ihmetellessä. Mihin ne kaikki laitetaan, kun viisi metriä Lundiaa alkaa jo olla täynnä, ja sisätiloissakin vielä jotain lankoja on... Seuraava parakki, kiitos...Jalka suussa

Kaiken tämän kiireilyn keskellä ainoa käsityö, mihin aivot taipuvat, on tiskirätti. Niitä syntyy, samoin kuin pikkuisia scrubbereita tai tawasheja tai mitä ne nyt sitten suomeksi olisivatkaan: hankaustyynyjä? Menneen ajan markkinoiden arpajaisvoittojen valmistus alkoi siis tänä vuonna ainakin hyvissä ajoin... Silmänisku

***

Tämän aamun olisi voinut jättää väliin. Olin jo etukäteen hekumoinut mukavasta, leppoisasta aamusta ja ajoissa skootterilla töihin lähdöstä, kun ensimmäinen palaverikin olisi ollut jo yhdeksältä... Ohimennen akvaariota katsoessani ajattelin, että tehdäänpäs nyt kalojenkin olo vähän mukavammaksi pyyhkäisemällä vähän levää pois reunoilta ja vaihtamalla sankollinen vettä... Seuraavalla kerralla tiedän paremmin. Lapposin akvaariosta sangollisen vettä ja olin lähdössä sitä viemään pois, kun sangosta irtosi kahva ja koko se sangollinen vettä levisi olohuoneemme lattialle... Arvannette, että olo oli kuin sillä kuuluisalla oravalla, jolla on sata käpyä eikä yhtään hammasta, ja ulosanti sen mukaista.

Kulutin siis leppoisan aamuni luuttuamalla kaikilla kodinhoitohuoneesta löytyneillä kylpypyyhkeillä olohuoneen lattialta p****ista vettä ja tunkemalla pyyhkeet saman tien  pesukoneeseen. Vettä oli lainehtinut jopa televisiotason taakse, jonka johtoviidakosta napsautin äkkiä sähköt pois suurempia katastrofeja peläten, pelastin bassokaiuttimen lattialta ja yritin samalla luututa vettä. Kuopuksen avustuksella sain sentään biljardipöydän kannettua pois (senkin alle oli mennyt vettä) ja konttasin sitten pitkin lattioita pyyhkeen perässä... Kun lopulta sain kaiken näkyvän veden kuivattua, piti vielä hakea moppi ja pestä lattia. Niinpä. Tulipahan sitten pestyä myös keittiön lattia, joka jäi sunnuntaina pesemättä, kun muuten siivosimme.

Loppuviimetteeksi pääsin töihin puoli kymmenen aikaan, eikä huollon jälkeen kotiin palanneella skootterilla töihin tulo sitten enää tuntunutkaan niin leppoisan mukavalta... Päättämätön Joten parempia aikoja odotellessa, mukavampaa päivänjatkoa kaikille!