Juhannus oli vallan mainiota käsityöaikaa, kun vettä roimi milloin enemmän, milloin vähemmän. Urheasti seisoin ja istuin myös tikkuleipää nuotiolla paistamassa, aina välillä. Nyt sitten eletään viimeistä, lomaa edeltävää kituviikkoa. Ei jaksaisi, ei sitten millään. Onneksi saa illalla löhniä sohvalla tekemässä käsitöitä...

Juhannuksena valmistui useampi KYH-työ:

Tämä on se ihan ensimmäinen KYH-työ eli Mary Oljen kirjasta Virkattuja peitteitä ja hartiahuiveja, malli Loistotähti. Ensin ajattelin tästäkin tärkättyä kippoa, mutta malli vei mukanaan ja niin tästä tulikin ihan proosallinen pikkuliina. Lanka vain lopsahti juuri kesken viimeisen kerroksen, ja piti purkaa ja virkata kerros vähemmän. Ja tietenkin löysin sitten parakista vielä erillisen nöttösen tätä lankaa - tyypillistä!

Tämä punapäivänkakkara pääsee ikkunaa somistamaan kaverinsa auringonkukan kanssa. Tämä on KYH#21. Keltaista ja pinkkiä Kotiväkeä.

Pinkkiä kotiväkeä riitti myös tähän Amikomo3-13 -liinaan. Tämä on KYH#22.

Ja keltaisena, KYH#23

Terrakottana, KYH#24

Ja vanhaa roosaa, KYH#25.

Niinpä. Äkkiseltään laskien valmiina on 18 työtä ja seitsemän on vielä viimeisteltävänä. Mutta kyllä se tästä. En tainnut tänä vuonna asettaa rimaa kovin korkealle, sillä työt ovat pahimmillaankin vain muutaman illan vaativia.

***

KyJy-työtkin olen jo saanut alkuun, mutta lupasin itselleni, että esittelen niitä vasta sitten, kun KYHit on hoidettu alta pois. Joten mitäs minä tässä enää ihmettelen, pois koneelta ja virkkaamaan, mars!