Ulkona myrskyää oikein pahemman kerran. Sähköt ovat kuitenkin säilyneet, mikä on aina positiivinen juttu. Toinen positiivinen juttu on se, että käytiin eilen siipan kanssa katsomassa yhtä parakkia, josta saattaisi (erittäin vahvasti painotettuna tuo -isi-) tulla työtila meidän pihaamme. Jos en ole sattunut tästä haaveesta ennen kertomaan, niin tässä lyhyesti: etsiskelemme sellaista sopivan kokoista parakkia, josta voisi tehdä minulle käsityötilan. Samaan tilaan voisi kuskata myös biljardipöytämme (kenties) ja ainakin se tulisi toimimaan myös muuna varastotilana kuin vain lankojen ja kankaiden varastona. Mahdollisesti saisin sinne jopa kangaspuut... *huoks* Minulle on luvattu yhdet "ikuisuuslainaan" tai ihan omaksi, jos vain tila löytyisi. Mutta nyt sitten vain peukut pystyyn, että tarjoamamme hinta on OK.

Ja sitten niihin kommentteihin:

MarjutJ, kiitos neuvosta, enpa tuota taas muistanutkaan! Hupukkaan ohjeessa tehtiin kavennus aina nostamalla yksi silmukka ja neulomalla kaksi oikein yhteen, joten nyt teen kavennuksen neulomalla kolme silmukkaa yhteen takareunastaan. Tuntuu toimivan ja on nopeampaa tehdä.

Paula, hienoa että haluaisit lähteä mukaan neulontatapaamisiin! Onko sinulla itselläsi blogia, jonka kautta sinut tavoittaisi tai jotain muuta yhteystietoa, esim. sähköpostiosoitetta? Jos sinulla on spostiosoite, voisit laittaa sen kommentin tietoihin sille varattuun kohtaan, sen näen ainoastaan minä, kun menen katsomaan kommenttejani blogin hallintasivun kautta, muille lukijoille sitä EI näytetä.

Tupuna kyseli hupukkaani silmukkamääriä, ja vastasinkin jo hänelle suoraan hänen oman bloginsa kommentteihin, mutta ihan tiedoksi kaikille muillekin tässä, jos haluatte neuloa hupukkaita. Tuossa New New Shale Cowlissa silmukoita on ohjeen mukaan 90, ja se tuntui oikein sopivalta määrältä seiskaveikalle 4 mm:n puikoilla neulottuna. Tosin tuo on pitsineuletta, joka siis antaa periksi enemmän kuin esim. sileä neule, joten seiskaveikalle sileäneuleiseen hupukkaaseen olisi sopiva silmukkamäärä noin 95 tai jos haluaa löysähkön niin sitten 100. Tuossa harmaa-ruskearaitaisessa hupukkaassa silmukoita oli 100 ja puikot 3,5 mm, ja lanka oli ohuempaa kuin seiskaveikka, Novitan vanhaa Alpakkaa. Minun mielestäni nuo hupukkaat saavat olla aika napakoita, että pysyvät paremmin päässä, mutta jos tykkää löysemmästä, niin eihän silmukoiden lisääminen ole homma eikä mikään.

Siinäpä ne tällä kertaa. Käsityöt edistyivät eilen vuorotahtiin: Lohikäärmehuivissa on toinen Teddy-kerä menossa, seuraavassa Shale-hupukkaassa olen jo voiton puolella. Aloin epäillä Jussi-langan riittävyyttä kesken kaiken, joten ryhdyin tekemään mallikerran korkuisia raitoja tumman viininpunaisella langalla - en yhtään tiedä mitä lankaa se on, todennäköisesti täyttä villaa - saattaa olla Floricaa tai sitten vironvillaa. Pakko sanoa, että jokin taika noissa raidoissa on - hupukas etenee paljon nopeammin, kun raidat ovat siinä "kirittämässä" .- aina kun ajattelee, että nytpa hetkeksi heitän työn syrjään, niin kuitenkin tekee mieli neuloa vielä se yksi raita... =)

Veljeni tuli eilen Suomeen, hääthän ovat jo vajaan viikon kuluttua. Nyt täytyy toivoa, ettei veljellä ja/tai kälyllä ole Räveltämöön tunnuksia, sillä on ihan pakko esitellä heidän häälahjansa, jotka tilasin Päiviltä: Ravelry-linkki. Huomenna meillä on treffit ja saan nuo lahjat haltuuni, sitten onkin aika kerätä niihin sisältöä!