Ei tahdo käsitöistä tulla valmista, vaikka tuntuu siltä, että käytän lähes kaiken vapaa-aikani vain neulomiseen ja virkkaamiseen. Tosin tällä viikolla olen kuluttanut käsityöaikaa mm. kerimällä jo viime keväänä ostettua Naturgarnia vyyhdeiltä. Kuopuskin innostui auttamaan äitiä siinä hommassa, mutta kyllä silti n. 12 vyyhden kerimiseen saa aikaa kulumaan...

Mutta jotain valmistakin on tullut. Virkkasin yhdet tossut tuosta Naturgarnista, tosin vaaleansinisestä, joka oli jo valmiiksi kerällä. Reunukseksi virkkasin yhden kerroksen vanhalla Tango Fanilla.  Nämä menevät Tossukuuhun:

978670.jpg
Jalat tossujen sisällä ovat Kuopuksen, sillä omaan jalkaani nämä tossut eivät mahdu. Huovuttamattomina nämä olivat sopivat omaan jalkaani (koko 41-42), huovutettuina koko taitaa olla noin 38-39. Kuopuksen jalka on kokoa 35. Lapsille jos näitä tossuja tekee, taitaa olla parasta kaventaa jalkaterääkin parilla silmukalla. Ja nuo koristejutut täytyy aloittaa toisella tapaa, en tykkää, kun tuohon jää noin iso reikä. Mutta ensikokeiluksi ihan tyydyttävä tulos.

Neulerintamalla sain valmiiksi vielä yhden kypärämyssyn, sen söpön mansikkajäätelövirityksen:

978706.jpg

Tässä myssyä esittelee Kuopuksen iso molla-maija, nimeltään Matleena. Viehkeä neitonen, ja poseerauskin tulee hyvin luontevasti... =)

978701.jpg

Tämä on siis neulottu kaksinkertaisesta Lanettista sekä vanhasta Tango Fanista 4 mm:n puikoilla. Veikkaisin, että tuli juuri sopiva tuollaiseen 2-3-vuotiaaseen päähän. Ja toivon tosiaan, että neiti pitää tällaisistä söpöstelyväreistä. Ainakin tuo on lämmin ja pehmoinen, ei varmasti kutita arkaakaan ihoa, on tuo Lanett niin pehmoisen tuntuista neuloakin.

Siinäpä niitä, valmiita. Tänä viikonloppuna taitaa syntyä vain lisää tossuja, mielessä on kyllä monenlaisia juttuja taas (puolet listasta on jo ehtinyt unohtua). Kuopus tosin innostui tilaamaan Matleena-neidille uusia vaatteita, ehkä pitäisi väsätä sille vaikkapa villapaita, kun ilmatkin ovat jo viilentyneet...