Virkkasin äidilleni ihan muuten vaan lahjaksi isohkon hartiahuivin, käytettäväksi vaikkapa viime kesänä valmistuneen sarafaanin tai minkä tahansa sopivan värisen vaatteen kanssa. Langan värit ovat ihan just' eikä melkein äitiäni...

842349.jpg

Huivi itsessään on hyvinkin perusketjusilmukkamalli, kärjestä aloitettu ja neljän silmukan ketjuilla. Tuon reunuksen halusinkin sitten näyttävämmäksi, ja kun sopivaa ei mistään virkkauskirjasta löytynyt, kehittelin sitten tuon omasta päästäni. Minusta siitä tuli oikeastaan aika kaunis, tosin voisi olla vielä kauniimpi hieman ohuemmasta langasta virkattuna. Huivi venähti varsin näyttävän kokoiseksi, kun annoin sen hetken viivähtää kylvyssä ja sitten hyvin maltillisesti pingottelin, mutta se on kevyen oloinen ja juuri sopivasti lämmittävä, ei liian kuuma huivi. Lankaa tähän kului melkein viisi kerää, 245 g.

842365.jpg

Tässä vielä lähikuvaa reunuksesta. Tässä nuo värit näyttävät hieman punaisemmilta kuin todellisuudessa, mutta kaiken kaikkiaan tosiaan herkulliset marjavärit tähän tuli. Äitikin taisi tykätä.

* * * * * *

Eilen meillä viivähti myös hetken mieluisia vieraita, Maartsi ja aviosiippansa. He pysähtyivät meille matkanllansa Helsingistä kotiin päin. Maartsi ei olisi Maartsi, jos ei mukana olisi ollut myös tuliaisia:

842375.jpg

Taitaa olla peffletti tämä kaunokainen, mutta en taida uskaltaa takapuoltani noin piikkiselle alustalle laskea... =)  Kuvassa ovat myös nämä Maartsin omin käsin tekemät kaunokaiset:

842380.jpg

Otin hieman epätarkan lähikuvan Tallinnasta tuodun pellavaliinan päällä - melkein nuo kauniit oranssit hävisivät tuohon terrakottaan liinaan, mutta eivät aivan...  Näitä kerkesin jo ihailla Maartsin blogissakin, olivat niin minun värisiäni *hih*.