Tällä viikolla olen onnistunut vallan mallikkaasti vähentämään lankavarastoani - viikon aikana olen neulonut ja virkannut reilut 1 200 g lankaa uuteen olomuotoon... Onnistuisipa omien kilojen vähentäminen yhtä sutjakkaasti!

Ensin neuloin vihreälle Baktus-huiville kaverin:

Pipo on neulottu tasona ja siinä on tuollainen hauska kiristyspanta. Lankaa, siis Polkkaa ja Hjertegarnin sukkalankaa kului 82 g.

Sitten tein johonkin pienempään päähän sopivan pienen kokeilupipon:

Tässä on Novitan Floricaa ja neuleystävältä saatua puuvillasekoitteista sukkalankaa yhteensä 42 g. Olen hukannut tuon sukkalangan vyötteen jonnekin, joskus - eikä minulla siis ole harmaintakaan hajua sen nimestä. Mutta piposta tuli aika kiva, kokeilin tuollaista yksinkertaista pintaneuletta pipoa piristämään.

Välipalana taiteilin vähän pienemmän pannunalusen:

Tämä on kooltaan 21 x 21 cm ja Huopasta kului 52 g.

Hieman isompi homma oli tässä leiskuvanpunaisessa huivissa:

Malli on sama kuin aiemmin esittelemässäni petroolinvärisessä, ja tähän käytin yhteensä 215 g Novitan syvänpunaista Isoveikkaa ja Marks & Kattensin kahta punaista sisältävää boucle-lankaa Teddyä.  Huivi on todella lämmin, melkein tuli hiki kuvatessa - tai sitten se on vain tuo väri. Tämä huivi ei jää minulle, mutta lopullinen omistaja on vielä arvoitus.

Eilen illalla ryhdyin sitten taas tosimielessä kuluttamaan pois Novitan Maxia, ja tänään valmistui tämä:

Toinen mattohan se siinä. Tähän sain uppoamaan kaikki beiget Maxit ja lisäksi keltaista, aprikoosinväristä, beigeä ja valkoista Cotton Garden Violaa. Reunuskerros oli pakko tehdä valkoisella Maxilla, kun beige lopahti sitten maalisuoralla... Koukkuna oli 8-millinen ja lankaa kului peräti 870 g. Matosta tuli aika reilun kokoinen, täyty nyt sitten katsoa missä se toimii parhaiten - vessassa vai kodinhoitohuoneessa vai olisikko sen paikka peräti mökillä?

Malli on Erica Knightin kirjasta Koukussa virkkaukseen. Kirjassa on muutama kiva malli, mutta ainakin tämän pikkumaton ohje oli todella syvältä. Suomentajalla ei tainnut olla hajuakaan siitä, mitä oli tekemässä, sillä lyhenteet olivat aivan outoja, ja jos olisin tulkinnut niitä sanamukaisesti, olisi lopputulos kyllä ollut jotain aivan muuta. Kaikkein omituisinta oli se, että matosta ei ollut koko kirjassa yhtäkään sellaista selkeää kuvaa, josta olisi saanut apua ohjeen selvittelyyn. Ongelmakohdissa päätin sitten luottaa omaan järkeeni ja ihan tolkullinen tuosta lopputuloksesta sitten tulikin.

***

Siinäpä sitä olikin, käsityötä. Pääsin kertarykäisyllä kulutuksessa lähellä 3,5 kiloa, ja nyt on kesken vain yksi pipo - outoa. Huomenna täytyy vähän arpoa, aloittaako hame vai aloittaako taloon raahaamistani Mamboista jotakin. Tässähän on hamsterikuukautta vielä reilu viikko jäljellä ja neljään kiloon ei ole enää kovin pitkä matka - niin paljoa en ole vielä koskaa saanut hamstereissa kulutettua, joten pientä kilpailun makua tähän nyt on väkisinkin tullut.

Nyt täytyy kuitenkin keskittyä muihin asioihin, olen lähdössä viettämään lauantai-iltaa vanhempainyhdistyksen ystävien kanssa - syömään ja keilaamaan, ja peräti ilman omaa autoa... Ehkä sitä voisi jokusen neuvoa-antavankin tänään ottaa...