On kulunut kotosalla, en ole edes nenänpäätäni ulos laittanut. Väsyttää kovasti, ja ainoa, mikä huvittaa, on pyykinpesu ja neulonta. Yritän kerätä voimia jaksaakseni huomenna istua läpi parikin esikoisen lätkämatsia. Hänellä on oman joukkueen peli, ja mahdollisesti pääsee myös paikkaamaan toiseen joukkueeseen, kuten eilenkin. Sitten ovatkin tämän kauden pelit ohi, ja varusteet voi laittaa kesäteloille.

Huovutin eilen kanttorin lahjakassin, ja siitä tuli vallan upea, kuten fritidsgarnista aina tulee. Valkoinen raita on täydellinen pohja kirjailulle, jota pitäisi jo ryhtyä tekemään, ettei ihan viime tippaan jäisi. Olen kuitenkin innostunut neulomaan tuota Samos-mekkosta, josta siis alunperin piti tulla esikoiselle pusero, mutta se muuntautuikin näppärästi kuopukselle hellemekoksi tulevaa etelänmatkaa varten. Ajattelin vielä ehtiä neuloa kuopukselle sen kaveriksi hellehatun ja ehkä jopa pienen olkalaukunkin. Ja toivottavasti mekosta tulee sen verran edustava, että sillä pärjäisi vaikkapa kevätjuhlatkin. Mekko alkaa olla hyvinkin voiton puolella, olen jo jakanut miehustan kahteen osaan, joten neulottavaa on enää senttejä. Voi olla, ettei valmistu kuitenkaan tänään, sillä pitäisi todella ryhtyä tuon kassin suhteen toimenpiteisiin.

Pientä valmistakin on tullut: kokeilin tuon suht' epäonnistuneen vihreän pesusienen jälkeen neuloa hieman maltillisemmilla lisäyksillä uutta versiota pinkistä, vanhasta purku-alabamasta kaksinkertaisena, ja nytpä viimein tärppäsi: pesusienestä tuli nätin kukkamainen ja oikein onnistunut. Kuvaa en ole jaksanut ottaa, mutta senkin vuoro tulee vielä. Piti siitä ohjekin kirjoittaa, mutta vielä ei ole energiaa ollut siihen. Lankaa tuohon pesusieneen kului 42 g.

Tästä pääsiäisestä tulee todella rauhallinen, sillä vatsani vuoksi en varmaankaan jaksa lähteä huomenna edes kirkkoon. Taidan tyytyä seuraamaan palvelusta televisiosta, sitten maanantaina on aika vetää kirkkoreleet niskaan ja lähteä palvelukseen sekä juhlistamaan kanttorin syntymäpäivää. Mutta sitä ennen on kuopuksen synttärit sunnuntaina, niitä tosin ei kovin kummoisesti vietetä, kunhan lahjotaan neitiä ensin täällä kotona ja sitten mennään isovanhempien luo pääsiäisateriasta nauttimaan. Neiti täyttää 8 vuotta, ja monenlaisia lahjoja on jemmassa odottamassa...

Ja nyt - kaikille yhteisesti ja erikseen - hyvää ja rauhallista Pääsiäistä!