Vielä ei ole aika tehdä kunnolla tiliä kuluneen vuoden tapahtumista, sen vuoro on vasta maanantaina tai ehkä vasta tiistaina, mutta saahan sitä jo hyvissä ajoin alkaa muistella kaikenlaista... Olemme lähdössä mökille tulevaksi viikonlopuksi, ja tulossa takaisin sunnuntaina, joten blogini hiljenee pariksi päiväksi. Pian päättyvän vuoden kunniaksi ja joulun nyt jo mentyä ohi päätin vaihtaa sivupohjankin vähän värikkäämpään - tää on sitten niinku ihan tasan niinkun mun värinen juttu!

Edit klo 14 ja jotain: Mammaliinilta tuli palautetta sivupohjasta, joten laitoin tuon tulppaanisen vaihteeksi päälle - jospa ei olisi sen kanssa hankaluuksia... Täytyy yrittää päästä katselemaan tuota niin mukavaa retropohjaa jollain muulla selaimella, jospa ongelma on siinä.

Huomenna täytynee mennä käymään alennumyynneissä, jos vain tilaisuus tarjoutuu: tulin aamulla töihin bussilla, mikä tarkoitti vajaan kilometrin kävelymatkaa tuolta Turun moottoritien varresta. Jo puolessa välissä aloin ihmetellä, miksi jalkani tuntuivat niin kosteilta, ja töihin päästyäni syykin selvisi - viime keväänä hankitut talvisaappaani vuotavat. -Kele! Eniten harmittaa se, että olen tykännyt noista kengistä kovasti, mutta ovat pohjamalliltaan sellaiset, ettei kannata edes suutarille viedä. Uusien hankinta on siis edessä, onneksi kuitenkin vasta nyt alennusmyyntiaikaan. Tai sitten täytyy katsoa, saisiko kehiteltyä jonkin kotikutoisen korjauksen malliin pikaliima... =)

Eilen illalla myöhään valmistui sitten toistaiseksi viimeisin Bainbridge-huivi, tämänkertainen menee appiukolle jo aiemmin neulotun pipon kaveriksi. Nyt kun esikoinen vielä hoitaisi hommansa ja virkkaisi anopin pipon loppuun, niin joululahjarumba olisi sitten siinä. Kaikista töistä - paitsi siis tuosta anopin piposta - on kuvatkin olemassa, mutta en ole jaksanut enkä ehtinyt niitä koneelle ladata, eilinen iltakin kun meni kuopuksen huonetta kunnostaessa. Siippa oli käynyt ostoksilla Ikeassa aamupäivällä, ja askarreltavaa riitti hyvinkin iltaan ja jatkuu vielä tänään. Mutta nyt on neidillä huoneessaan lähes yhtä hienot uudet säilytyskalusteet ja uusi tietokonepöytä. Täytyy vain laittaa työpaikalla taas kyselyä mikrotuelle, josko olisi nurkissa kelpoista uudempaa konetta tarjolla ostettavaksi, tuo kuopuksen käytössä oleva romisko kun on vuodelta kivi ja kirves - siis ainakin viisi vuotta vanha jo!

Postailen nuo vuoden viimeiset käsityöt sitten vaikkapa maanantaina oikein jättimegahyperpostauksessa, nyt ei vain jaksa! Tajusin taas iltasella siinä vaiheessa, kun lapset olivat nukkumaan menossa, että pitäisi pakata oma kassi viikonloppua varten, neuloa apen lahja loppuun ja pakata loput, mökille mukaan lähtevät joululahjat paketteihinsa, tehdä evästä töihin sekä mikä tärkeintä: päättää mitä käsitöitä aion tänä viikonloppuna tehdä, kun tiedossa on ainakin 7 tuntia autossa istumista.

Ja sekös sitten vasta vaikeuden lykkäsikin! Minulla ei ollut mitään valmista suunnitelmaa mielessä! Tuhrasin hyvän aikaa lankahuoneessani kopeloiden milloin mitäkin lankaa ja pohtien, mitä siitä voisi väsätä, mutta kun kello alkoi uhkaavasti siirtyä jo yli yhden, tuumasin, että "let's keep it simple", pakkasin neulepussukkaan 5,5 mm:n pyörön, 5 mm:n uudet bambusukkapuikot (Kiitokset Marsulle!), sakset, parsinneulan, mittanauhan sekä sekalaisen läjän isoveikkaa eri väreissä. Katsotaan nyt sitten, löytyykö tänään netistä jotain mullistavaa uutta ohjetta viikonlopun projekteiksi vai pysynkö Bainbridge-huivi-pipo -linjalla, mikä ei ole yhtään hullumpi linja sekään. Jospa sitä kerrankin tekisi jotain juttuja ihan valmiiksi varastoon??? Eihän tässä muuta puutukaan, kuin että alkaisin tehdä ensi joulun lahjoja jo nyt...=)

Mukaan lähti myös pari kirjaa - minulla on ollut jo luvattoman kauan kesken Lauren Weisbergerin VIP-ihmisiä, joka on sikahauskaa hömppää, mutta kyllä tässä pikkuhiljaa pitäisi päästä muidenkin kirjojen kimppuun...

Ja nyt - hyvää vuoden viimeistä viikonvaihdetta kaikille, palailen vuoden vaihtumisen tunnelmissa taas maanantaina asiaan!