Syystä tai toisesta matkaillessa silmäni kiintyy aina johonkin tuikitavalliseen ja arkiseen kohteeseen katukuvassa. Tämän nimenomaisen kohteen tarttumista lie edesauttanut myös se, että näitä on nähty sarjakuvissa ja elokuvissa jo vuosien ajan, vaikka niitä ei täällä kotosuomessa olekaan. Ai mistäkö puhun? No paloposteista tietenkin! Tiedättehän ne katujen varsilla seisovat pienet pylväät, joiden kohdalle ei saa pysäköidä, joiden päälle urbaanikoirat aina kus... siis tekevät tarpeensa ja joihin palomiehet aina letkunsa kiinnittävät syöksyessään urheasti pelastamaan pilvenpiirtäjien uumeniin loukkuun jääneitä...

Minusta palopostit ovat kiehtovia. Vaikka niiden mallit tuntuvat olevan suurinpiirtein standardisoituja, ei niitä kuitenkaan voi parhaimmallakaan tahdolla väittää tylsiksi ja värittömiksi... Vai mitä näistä sanotte?

3749089446_025a1a97a9.jpg

Washingtonissa palopostit olivat enimmäkseen tuollaisia, öh, armeijanvihreitä. Väritys sopinee hyvin hallintokaupungin hillittyyn värimaailmaan... Keskimmäinen, kirkkaampi vihreä paloposti on Pittsburghista, jossa kiersin yhden korttelin, ja kuvasin sen reunoilta neljä tai viisi erilaista palopostia.

3749090734_e5b421feaf.jpg

Nämä kolme iloisenpunaista palopostia koristivat Pittsburghin katukuvaa. Äärimmäisenä vasemmalla oleva seisoi Andy Warholin museota vastapäätä - liekö sillä osasyynsä värikkyyteen? Äärimmäisenä oikealla ja keskellä oleva ovat sen edellämainitun korttelin varrelta bongattuja.

3749092304_dbee9e0b05.jpg

Näistä vasemmanpuoleinen ja keskellä oleva ovat edelleen Pittsburghista: palopostien kuvaamisen kannalta vallan verraton kaupunki! Kuten huomaatte, keskimmäisessä on samanlainen koodi kuin edellisen triptyykin oikeanpuolimmaisessa... samasta korttelista kuvattu. Tämän triptyykin oikeanpuolimmainen on puolestaan Aleksandriasta.

3748305083_88b24e9844.jpg

Tämän triptyykin vasemmanpuoleisimman sijaintia en enää jaksa muistaa, mutta keskimmäinen on kuvattu Niagaran putouksilla, ja oikeanpuolimmainen Pittsburghissa - tämä oli muistaakseni Andy Warholin museon vastapäätä myös, joskin eri kadulla kuin aiemmin mainittu. Keltainen ja punainen olivat selvästi suosituimmat värit paloposteissa, ainakin niissä kaupungeissa ja taajamissa, joissa me vierailimme.

3748752649_4c90c3d6fd.jpg

Punainen, valkohattuinen paloposti on kuvattu Erie-järven rannalta, taustalla näkyy viinitilan köynnöksiä. Keskimmäinen musta on Aleksandriasta, ja hopeanvärinen Falls Churchin (Washingtonin lähellä) suuren ostoskeskuksen parkkipaikalta.

***

Sorruin ihan sikana ostamaan lankoja. Citymarketissa käydessäni mukaan lähti jo aivan liian kohtuuhintaista Luxus Windiä kolmea eri väriä sekä neljä kerää poistovärisiä seiskaveikkoja. Lisäksi postissa odottaa Tapion kaupasta tilatut (argh!). Pitäis varmaan tutkituttaa päänsä. Ei siellä voi enää olla aivosolujakaan, eiköhän pelkkää höttöistä villaa... Kieli ulkona

***

Onnen päivä: lapset kävivät parturi-kampaajalla ja näyttävät hämmästyttävästi aivan uusilta persoonallisuuksilta. Esikoisenkin letti lyheni varmaan 15 senttiä, eikä Kuopusneitiä enää sekoita niin helposti Allu Tuppuraisen Rölli-hahmoon...

Muutakin onnea on: meille tuli uusi tiskikone. Se on päällä, ja tuskin kuulen sitä... aah, autuutta! Sen voi ajastaakin, ja sisuskaluja voi rukata vaikka joka pesua varten eri järjestykseen. Ehkä tähän huusholliin saadaan joskus vielä kiukuttelematon pyykkikone ja kenties jopa kuivausrumpukin!!!