Perheemme palasi kotikonnuille eilen hikisen automatkan jälkeen. Pyykkirumban, siivoussamban ja kassinpurkamisvalssin lisäksi minulla on menossa pahan lomanloppu-blues. Ylihuomenna töihin. "Äiti, onks ihan pakko mennä töihin, vaikkei yhtään tahdo...???" Mieskin lähtee sopivasti matkatöihin heti huomenna, joten arkielämään laskeutuminen ei suju siististi laskeutumalla vaan kertarysähdyksellä, kahdella kierteellä ja kerien - polvet mustelmilla...  =)

Mutta hetken vielä onni kestää, aurinko paistaa ja netinkin mies sai viimeinkin pelittämään ilman itkua ja hammastenkiristystä. Netti kun on mökillä pelannut kännykän varasaa (HIIIIIIIIDAAAASTAAAAA....) ja täällä kotona oudosti, vaatien pahimmillaan puolen tunnin välein manuaalista resetointia eli hippaamista talon päädyssä olevassa teknisessä tilassa olevan modeemin on/off-räpsyttelyä... Keskikäkäinenhän kuuluu siihen arvokkaaseen rouvaskastiin, jonka mielestä jokin EI OIKEASTI TOIMI, jos sitä täytyy koko ajan jollain lailla säätäävääntääkääntää, resetoidadiagnosoida tai muuten vain hinkata... Meikäläisen pinn on ihan harvinaisen lyhyt varsinkin tietokoneiden suhteen, joten verenpaineet ovat olleet kiitettävästi koholla viime aikoina. Mutta nyt siis netti TOIMII. Ei resetoida, ei säädetä. Jess!

Ja sitten asiaan. Käsitöitä on mökkilöhölomalla tehty, juupas vaan. Ensin tässä ne vielä keskeneräiset:

1765303.jpg

Ihkaeka virkatuista paloista tehtävä pikkuliina. Uupuu reunuspitsi, pingotus ja lankojen päättely. Isommankin tästä voisi tehdä, mutta lanka loppuu sitten kesken. Yhden palan ehkä saisi varmasti vielä, mutta toinen saattaisi jäädä kesken eikä sitten saisi reunusta. Joten tyydyn pienempään, ja teen ehkä tämän kaveriksi loppulangasta vaikka lasinalusia. Lankana on muuten Kotiväki.

1765299.jpg

Pyöriöösineuleeni. Kuten huomaatte, 120 cm:n addit alkavat olla tiukilla eikä pidempiä hallussani ole, jioten olen tässä päivä pari pähkäillyt, että lähdenkö etsimään pitempiä puikkoja vai tyydynkö tähän ympärysmittaan. Vihreitä seiskaveikkoja toki olisi vielä, mutta nytkin ympyrän halkaisija alkaa olla luokkaa 120-140 cm edes pahemmin venyttämättä. Olen melkein päättänyt, että neulon tuota tummaa vihreää vielä pari kerrosta, sitten päättelen virkkaamalla ja virkkaan vielä vähän jotain kivaa reunusta tähän. Tai sitten en. Tämä työ tosin alkaa käydä tällaisena niin pahasti hartioiden päälle, että viisainta olisi lopettaa ajoissa.

Toki on vielä kesken se kuopuksen värikynäpeitto, joka pitäisi ommella kasaan. Jei... *huokaus* Torstaina päättyy kuukausi, ja siihen olin asettanut takarajan, joten vielä olisi muutama päivä armonaikaa.
Valmista on tullut, tosin vain pientä valmista. Ensinnäkin sain neulottua ennen mökille lähtöä toisenkin pinwheel-tiskirätin Sugar'n Creamista, tällä kertaa kahdeksalla sakaralla:

1765306.jpg

Päättelyt tein vasta eilen. Näistä raitalangoista tulee mielestäni tosi kivan näköisiä juttuja pyöreinä. Tällä on painoa 32 g, eli äkkiä laskien yhdestä kerästä ei saa kahta rättiä, ainakaan tämän kokoista. Kolmesta kerästä saa ehkä siis viisi rättiä, jos oikein tarkkaan tekee. Tämä on tosin niin nättiä, että tekisi mieli tehdä näistä jonkinlainen vauvanpeitto kesäkäyttöön - sääli, ettei ole lähipiirissä vauvoja tiedossa.

Matkalla mökille sain neulottua loppuun tämän rätin:

1765309.jpg

Lankana on muistaakseni toissakesänä halvalla rohmuttua Suvia, jota tähän kului 30 g, eli kerästä saa vielä puolikkaan toistakin rättiä. Suvia jää väkisinkin aina vähän joka kerästä, joten riemunkirjavia jämärättejäkin on pian luvassa.

Matkaa oli riittävästi vielä jäljellä, joten aloitin uuden työn. Tästä piti ensin tulla tiskirätti, mutta tulikin sitten kassi:
1765314.jpg

Ja kun neulominen alkoi tympäistä, vaihdoin sitten virkkaukseen:

1765315.jpg

Tästä tuli oikein hyvä ostoskassi, testasin jo käytännössä ja kyllä mahtuu kamaa! Tämä on siitäkin historiallinen käsityö, että siihen meni sitten (Luojan kiitos!) viimeisetkin Lidlistä ostetuista Coloradoista, piti vielä vähän jatkaa keltaisella Kotiväelläkin. Tähän upposi sitten loppujen lopuksi lankaa 192 g, josta Kotiväkeä on varmaan vain 20 g, jos sitäkään.

Mökillä päätin sitten kokeilla ensimmäisen kerran elämässäni neuleliinan tekoa. Ensin yritin Kotiväellä, mutta kun olin purkanut aloitukseni muutaman kerran, päätin vaihtaa hieman paksumpaan lankaan ja otin vaaleansinistä Suvia peliin. Pari kertaa piti aloitukset silläkin purkaa, mutta purin hampaani yhteen ja päätin sisulla tehdä homman loppuun. Sanonpa vaan kuitenkin, että kukahan pöntiö on päättänyt, että sukkapuikoilla pyörönä neulottavassa työssä on jotenkin aloittelijatasoa tehdä kaksinkertaisia langankiertoja??? Minulla ainakin meni koko ajan laskut sekaisin, kun en ollut ihan varma, olinko neulonut edellisen kerroksen langankierrot vai pudottanut jonkun puikoilta.. .ja jossain kohdin vähän fuskasin, kun huomasin silmukoita uupuvan, mutta mitäpä pienistä, kun ei ne pienetkään meistä!

1765312.jpg

Vielä tämä pitää pingottaa, mutta onpahan nyt näytillä edes. Suvia kului tähän 28 g.

Virkatakin ehdin yhden pikkuliinan:

1765302.jpg

Tämä on netistä löytynyt malli, ja tietysti liina on pingottamatta, mutta ehkä tämä tästä vielä paranee. Mukavan yksinkertainen malli, Kotiväki kyllä on aika reippaan keltaista - ehkä tämä menettelee pääsiäisliinana? Lankaa meni 26 g, ja keltaista edelleen piisaa.

Kotimatkalla eilen aloitin sitten taas yhden tiskirätin, ja se tuli valmiiksi eilen illalla. Välillä oli pakko virkata tai neuloa muutakin kuin pyöreää, joten ihan simppeli mintunvihreä rätti tällä kertaa. Lanka on Suvia, ja sitä kului 28 g.

1765304.jpg

Siinähän niitä, käsitöitä. Muuta jutustelua sitten illemmalla, kun on paremmin aikaa. Nyt suuntaamme läheiselle uimarannalle harrastamaan kesäaktiviteetteja. Sitä ennen pitää kuitenkin vielä ripustaa pyykit.