Otsikko tarkoittanee hienosti käännettynä sekalaisia juttuja, joten se sopii hyvin tähän postaukseen. Tarjolla on nimittäin sanojen sekametelisoppaa...

Crann Bethadh-huivi vietti eilisen pingotuksessa:

766747.jpg

Se valtasi lähes koko parisängyn - onneksi aviosiippa onkin työmatkalla. Huomatkaa näppärä yöpöytä/kulmahylly, jossa on läjä lomaa varten lainattuja kirjoja odottamassa lukijaa - nuo punavalkoiset ovat Rei Shimuran seikkailuja... Ostin lomareissulta uuden pakkauksen nuppineuloja, ja laitoin ne ensimmäisen kerran hyötykäyttöön tätä huivia pingottaessani. Nuppineuloja oli yhteensä kolme 40 kappaleen kiekkoa, ja kolmanteen jäi jäljelle neljä neulaa - siitäpä oli helppo laskea, että neuloja tarvittiin yhteensä 116 kpl.

766749.jpg

Ja tällaiselta komeus näyttää, kun se on pingottunut ja langat päätelty nätisti. Lankoina tässä on Mandarin Petit sekä varsin iäkäs Rondon Sinivuokko yhdessä. Lankaa kului 222 g, puikkoina oli Addin 7 mm:n pyörö. Strategiset mitat: korkeus 110 cm, leveys 210 cm. Mallista tykkäsin, se oli juuri sopivaa matkaneulottavaa, joskin viimeiset parikymmentä mallikertaa alkoivat jo olla tuskaisia kerroksen pituuden vuoksi. Jos vielä joskus neulon tämän mallin uudestaan, teen sen kyllä jostain villalangasta - luulen mallin pääsevän paremmin oikeuksiinsa hieman kevyemmästä ja joustavammasta langasta neulottuna.

Mitäpä sitten seuraavaksi? Lankoja olisi vaikka kuinka, mutta juuri nyt ei mikään kutsu. No, antaapa olla, kyllä se seuraavakin työ sieltä jostain syvältä ylös pullahtaa, kunhan on aika. Virkkuupuolella on tekeillä, kuinkas muuten, kassi - mutta siitä sitten tarkemmin, kunhan se tuosta valmistuu.

Valokuvia ladatessani viivähdin vielä hetken kesälomareissun muistoissa:

766744.jpg

Kesämökkimme nuotiopaikka, ja Kuopus täydessä touhussa - lähettämässä savumerkkejä. Aviosiippani on tuo raitapaitainen herrasmies oikealla, vasemmalla istuu hänen opiskelukaverinsa. Miehet ovat kaimojakin vielä kaiken lisäksi. Tämä kuva oli minusta mainio - nuotio pitää huolen siitä, ettei kenenkään henkilöllisyys paljastu, mutta saattepahan käsityksen siitä, millaisessa paikassa vietin mökkireissun kaksi viimeistä iltaa. Eipä sen nuotiopaikan tarvitse juuri tämän kummoisempi ollakaan. Taustalla olevan pusikon läpi siintelee mökkijärvemme.

766746.jpg

Vielä piti laittaa kuva tuosta Vapriikista ostetusta Mao-laukusta. Jos sattuu blogini lukijoissa olemaan kiinankielentaitoisia, haluaisin mielelläni tietää, mitä tuossa laukussa oikeasti lukee... =) Jotenkin tämä vain oli vastustamaton, varsinkin tuo hervottoman suuri punainen tähti, joka ei järin jätä mielikuvitukselle tilaa - laukusta pystyy kyllä päätänsä kummemmin vaivaamatta päättelemään, minkä poliittisen ideologian helmasta tämä tuotos on syntynyt... Nuorempana tämä olisi toiminut mainiona vanhempien hermojen kiristäjänä, nyt se on enää vain hassu sisäpiirin vitsi, ainakin kanniskeltuna näin keski-ikäisen rouvasihmisen olkapäällä... =)

Minä sain yllättäen vapaan iltapäivän: esikoisen vein kavereille parin kilometrin päähän pelaamaan, ja kuopus lähti papan ja mamman luo yökyläilemään, sillä kun haen esikoisen tuolta pelaamasta, menemme sitten samaa soittoa katsomaan uusinta Harry Potteria yhdessä - kuopus kun on liian nuori sitä katsomaan. Onpa siis jotain erityisen mukavaa odoteltavaa illalta.

Tänään sain myös otettua itseäni niskasta kiinni: kävimme yhdessä lenkillä koko porukka; esikoinen juoksi, minä sauvakävelin ja kuopus pyöräili. Esikoinen on päättänyt ryhtyä treenaamaan peruskuntoa, joten tästä se alkaa - ehkä tässä äitikin saa vähän kuntoa kohotettua lapsen avulla...=)