Etenevät käsityöni, ihan sananmukaisesti. Jokin aika taaksepäin sain Reissuhuivivaihdon merkeissä muhkean pussillisen erilaisia kaulahuiveja työstettäviksi. Vaihtoa on jatkunut jo aika pitkään, ja minulla on ollut jo useamman kuukauden tauko huivien neulomisessa. Nyt kumminkin sain kerralla vähän isomman urakan, ja viikonloppuna, kun lätkän MM-kisat alkoivat, päätin aloittaa homman.

Neulominen olikin sitten niin addiktoivaa, että tulin neuloneeksi kaikki tarvittavat pätkät viikonlopun aikana... Ihme juttu, mutta aina kun yksi parikymmensenttinen pätkä valmistui, heti piti lähteä noutamaan seuraavaa huivia ja pohtimaan sopivaa mallineuletta. Siinä samalla tuli kokeiltua sitten muutamaa oikein mukavaa neulosta, joille pitää hetikohta keksiä jotain lisäkäyttöäkin... Ainakin yksi idea kesäpiposta pyörii mielessä...Jalka suussa

Huiveja en ole kuvannut, ja vaikka olisinkin, ei niitä voi täällä esitellä, sillä niiden ulkomuodon pitää olla saajalleen salaisuus. Mutta ajattelin kuitenkin pistää itselleni muistiin, kuinka paljon lankaa ja mitä lankaa niihin kulutin:

Huivi 1: Reumalanka + ohut merinolanka yhdessä, 28 g

Huivi 2: yksi pätkä Patonsin Twisteriä, 22 g ja toinen pätkä Novitan Faunaa ja Nallea yhdessä, 36 g

Huivi 3: Novitan seiskaveikkaa ja baby Ullia, 39 g

Huivi 4: Soft Merinoa kaksinkertaisena, 42 g

Huivi 5: Gjestalin Maijaa kaksinkertaisena, 46 g

Kuudenteen huiviin en neulonut pätkääkään, sillä se on oma huivini (joo, se siitä salaisuudesta, mutta ei se nyt niin vakavaa ole...). Yhteensä huiveihin siis meni lankaa 213 g. Ei yhtään hassumpi viikonlopun kulutus.

***

Muuten viikonloppu menikin varsin normaaleissa merkeissä. Aikani kuluksi mittailin myös parakkia ja pohdin mahdollisia säilytysratkaisuja sekä kävin Kuopuksen kanssa Yrjön päivän juhlassa, jota varten sain jopa aikaiseksi ommella neidin hihamerkit partiopaitaan kiinni - ja juhlassa tuli heti uusia ommeltavia.

Siippakin kävi kotona kääntymässä - lauantaina kävin noutamassa Tallinnan laivalta niin, että ehdittiin kotiin juuri Suomi-Norja -peliä katsomaan. Ja eilen isäntä kaasutti kotipihalta alkuiltapäivästä, palailee näillä näkymin keskiviikkona taas kotiin. Meillä on siis siirrytty oikeasti kesäaikaan.

Ja jee, skootterikin on taas vakuutuksessa, akku ladattuna ja tankki täynnä odottamassa, että emäntä hyppäisi taas talvitauon jälkeen sarviin... Ensin pitäisi kuitenkin käydä hankkimassa uudet ajohanskat, sorminiveleni eivät tykkää hyvää liian ohuilla hanskoilla ajellessa.