Ei ole ollut aikaa päivitellä, ei edes lyhyesti kirjoitella. Aika menee töissä, kotihommissa ja neulomisessa/virkkaamisessa. Koko ajan on liian monta rauta tulessa, mutta sitähän tämä nyt on. Sitä kiirettä.

Kamalasti tavaraa on valmistunut:

Päätin viimeinkin ryhtyä tekemään selvää varastolangoistani. Valkoinen pussilankana hankittu Novitan Kaarna on jo hyvässä vauhdissa, kahteen pipoon ja yhteen kauluriin on nyt saatu kulumaan vähän vajaat kolme kerää. Uusimpaan (alhaalla oikealla) upposi 82 g 8 mm:n pyöröllä tikutellen. Kaverikseen se sai Mark & Kattensin Moss Spacestä neulotut kolme kaveria, kaikkiin meni n. 85 g lankaa - outoa sinänsä, ettei näistä kuitenkaan jäänyt kovin kummoista nöttöstä yhdestäkään väristä, ja kahdessa kerässä pitäisi olla 100 g lankaa. No, luonnollista hävikkiä, ilmeisesti. Malli on sama, tuollainen perusperus tupsupipo, puikot 8 mm. Nämä menevät arpajaispalkinnoiksi - ei edes itketä rahan meno, kun Kaarnan hintaa en edes muista, ja Moss Spacet maksoivat euron kerä pari vuotta sitten alessa. Ei tule pipon materiaalille kovin kummoista hintaa.

Ja tarina jatkuu:

Kolme pipoa lisää: Topp't Tå -langan jämistä neuloin ensin Wham bam -kaulurin, ja loppulangasta väänsin punaiseen pipoon alaosan, Isoveljestä sitten loput. Pipo painaa 62 g. Keskellä on Gedifran Fashion Trendistä neulottu peruspipo 6 mm:n puikoilla, 42 g (tavattoman kevyttä lankaa, sitä jäi vielä pikku nöttönen jäljellekin) ja vasemmalla on Novitan Annista ja Patonsin Fionasta yhdessä neulottu pipo, 8 mm:n puikot ja painoa on 85 g.

Tässä se kauluri - painoa 68 g, 7 mm:n puikoilla tikutettuna. Neiti Kuopus omi sekä pipon että kaulurin itselleen.

Itsellenikin taitelin kaulurin. Perusmalli on edelleen Wham Bamista, mutta muuntelin totuutta neulomalla kaulurin alareunaan lyhennetyillä kerroksilla tuollaisen pienen röyhelöntapaisen, jotta istuu harteilla paremmin. Hyvä tuli, lämmittää, ja on pehmeä, sillä lanka on makoistakin makeampaa Malabrigon Merino Wortsedia, valehtelematta varmasti pehmeintä koskaan kohtaamaani lankaa. Tämä on sellaista lankaa, että tätä PITÄÄ saada lisää. Meuloutuu lähes itsestään ja jälki on tasaista ja kaunista, ja värit huumaavia. Tämä lanka (väri Rhodesia) on odotellut hinkulankalaatikossani jo useamman vuoden ajan sitä täydellistä projektia, mutta kun ei sellaista kuulunut, päätin tarvita kaulurin ja pipon ykköstalvitakkini kaveriksi. Pipokin on jo viimeistelyä vaille valmiina, mutta kuvaan se ei vielä ehtinyt. Tähän kauluriin kului 82 g ja puikkoina oli 5 mm:n addit. Piponkin jälkeen jäljelle jää vielä melkein 150 g tätä ihanuutta... mmmmm!

Arpajaispalkintolinjalta on valmistunut pari tällaista: verkkopusseja sähly- tai tennispalloja varten. Tai voi näissä sipuleitakin varmaan säilyttää tai melkein mitä vaan. Esikoisella on omassaan ollut pääosin sählypalloja, nyt siellä majailevat puukuulat odottamassa kesän treenejä. Kirkkaansininen on Violaa, tummempi merseroimatonta Kotiväkeä, ja painoa näillä yhteensä 42 g. Vielä pitäisi muutama virkata, jos ehtii. Arpajaiset ovat ensi lauantaina.

***

Loistavaa neulonta-aikaa ja hyvää seuraa näiden tekemiseen ovat tarjonneet X-files -sarjan ensimmäisen kauden jaksot. Ostin Anttilan tarjouksesta kaksi ensimmäistä kautta perin edulliseen 20 euron yhteishintaan, ja taidan mennä huomisiltana kuikuilemaan, jos tarjous vielä olisi voimassa - saattaa olla, että ostaa päläytän koko sarjan DVD:t tällä menolla...