Tuntuu muuten oudolta, kun on töissä jo monta päivää, siis jo ennen joulua, siirtynyt uuden vuoden puolelle. Tosiaikainen siirtymä tuntunee siis jo ihan vanhalta jutulta, kun huomenna täytyy ryhtyä kirjoittamaan vuodeksi 2008 entisen 2007 sijaan.

Älkääkä ihmetelkö tuota sivupohjan vaihtorumbaa... Onneksi mammaliini kävi kommentoimassa, ettei tuolla retropohjalla saa tekstistä mitään selvää - täällä töissä käytössä olevalla explorerilla teksti näkyi tosi nätisti valkoisella pohjalla, mutta kun eilen viimeinkin pääsin kotona katsomaan sivua Firefoxilla, niin johan myrkyn lykkäsi! Ilmeisesti Netscapella ja Firefoxilla taas pohjassa onkin läpinäkyvä tekstipohja, jolloin teksti hukkuu tuonne retrokuvioiden sekaan. Että näin, kiitos vain vielä mammaliinille, kyllä tuo kommentointi kannattaa tällaisissa tapauksissa. En halunnut enää kuitenkaan palata tuohon kuuraiseen pohjaan, ja kun ulkona on masentavan harmaata, päätin laittaa edes tänne pienen auringon kukkasen muodossa - olkoon nyt sitten tämä pohja, kunnes keksin taas jotain uutta.

Palasin eilen illalla pikavisiitiltä miehen sukulaisista. Joulupukki oli käynyt tiputtelemassa lahjoja sinnekin, joten lapsilla oli taas tiedossa hermoilua. Kuopus on koetellut kaikkien kärsivällisyyttä oikuttelemalla urakalla. Eilen jo ihan vähän huvitti, kun anoppi vielä lähtöhötäkässä sanoi, että "mahtaako tuo nyt olla sitä murrosikää?" Ei kai tulisi ihan heti mieleen, kun on kahdeksanvuotiaasta kyse, mutta kun tällä kahdeksanvuotiaalla oikeasti on se ennenaikainen murrosikä, niin kyllä siinä vähän jo sarkasmia pukkasi pintaan, kun sanoin, että "juu, tätä hupiahan tässä kestää seuraavat seitsemän vuotta!"

Mutta oli ylellistä, kun palasimme kotiin yhden auton sijasta kahdella. Niin, olemme ostaneet appivanhempien auton, sillä he ostivat itselleen uuden, ja saimme nyt sitten ottaa jo tämän vanhan mukaamme, vaikka uusi auto heille tuleekin vasta perjantaina. Lapset halusivat tietysti uuden auton kyytiin, joten minä sain ajella ihan yksin toisella autolla - ah autuutta!

Käsitöitä en kauhiasti ehtinyt viikonloppuna sitten tekemään, kun menomatkalla piti avustaa esikoista viimeistelemään mummulle lahjaksi menevää pipoa, ja pimeäkin pukkasi päälle. Onneksi oli lukulamppu mukana, joten sen valossa tikuttelin sitten sen minkä tikuttelin. Anoppikin oli vihjaillut siipan kautta, että hänen astmansa on niin pahana, ettei oikein haluaisi käsitöitäni taloonsa, joten jätin anoppilassa käydessämme neuleen mökille. Ja lauantaina kävimme koko perhe uimassakin ja kuopuksen kanssa alennusmyynnissä, joten eipä sitä neulomisaikaa sitten hirveästi edes ollut. Yhden pipon nyt kumminkin sain viikonlopun aikana värkättyä, käyttäjää vain ei ole vielä tiedossa, taidan laittaa itsellenikin sellaisen jemmalaatikon, josta mm. Helmiksen blogista tulin eilen lukeneeksi.

Mutta se viikonlopusta. Tänään on lyhyt työpäivä, ja sen jälkeen suuntaan kotiin kaupan kautta. Haluan ehdottomasti katsella ihmenelosten seuraavia seikkailuja, joten käyn ostamassa uudenvuodenlahjaksi dvd:n - veikkaanpa, että saan ainakin esikoisesta seuraa katseluun, ja ainahan on neuleet... =) Iltapäivällä tai iltasella luvassa myös kootut kuvat vuoden viimeisimmistä töistä ja hieman pohdiskelua siitä, miten vuosi sitten tehdyt lupaukset ovat toteutuneet.