Sortsit vaan ystävät hyvät, nyt tulee kyllä melkein pelkkää urheilua. On nimittäin vaan ihan pakko kertoa, että Esikoisen lätkäjoukkue pelasi iltapäivällä Espoonlahden harjoitusjäähallissa paikallista joukkuetta ja sarjataulukon kärkisijoilla olevaa EPSiä vastaan ja VOITTI! Edellisen kerran joukkueiden kohdatessa Nups otti tylysti "turpiinsa" häviämällä 0-7. Ja nyt - ensimmäisen erän lopussa Nups johti 1-3, EPS nousi vielä tasatilanteeseen 3-3, ja muutamaa minuuttia ennen pelin loppua Nups teki voittomaalin (tai siis oikeastaan, mikä nolointa vastustajan kannalta - heidän oma puolustajansa ohjasi kiekon maaliin) ja vei pelin sekä sarjapisteet tuloksella 3-4. Ja voi kamala, miten me äidit ja kerrankin isätkin huudettiin ja riemuittiin, ja minä tietysti pirautin vielä ihan vähän itkutkin, kun oli niin ihana katsoa poikien tavatonta iloa täysin odottamattoman menestyksen edessä... Yllättynyt  EPS oli lähtenyt soitellen sotaan, ja näin sitten pääsi käymään, kun Nupsin pojilla oli kyllä hokkarit ihan tulessa. EPSin kunniaksi on sanottava, että vaikka Nups taisikin lyödä heidät aivan ällikällä, eivät espoolaiset sortuneet rumaan peliin. Siitä täydet pisteet hyville vastustajille!

Tämänpäiväisen jälkeen oli myös pakko sanoa miehelle, että kyllä minä sittenkin tulen torstaina toimitsijavuorolleni, vaikka olisi se Länkäri-neulojien tapaaminenkin Lohjalla... En kyllä malttaisi istua neulomassa, kun tietäisin poikien pelaavan samanaikaisesti, joten menen erityisellä innolla kuuluttamaan tai kirjuroimaan torstain matsia.  Voi, toivon niin kovasti, että tämä into, vauhti ja tsemppi jaksavat kantaa vielä monta peliä eteenpäin!CoolCoolCool

***

No, ei nyt pelkästään urheilua kuitenkaan... Silmänisku  Comfort Shawlini sain juuri varttitunti sitten pääteltyä, nyt on vain edessä aika monen langanpään päättely sekä liotus ja pingotus. Käytin huivia vaa'alla ja se painaa langanpätkineen kaikkineen 404 g, eiköhän se sitten päättelyjen jälkeen asetu aika tarkkaan 400 grammaan. Tässä vaiheessa fiilis huivin suhteen on varovaisen tyytyväinen, mutta epäilen, että fiilis kirkastuu kummasti pingotuksen jälkeen.

Ohjetta voi kyllä vilpittömästi kehua. Minä kuulun siihen neulojajoukkoon, joka ei oikein tahdo ymmärtää kaavioita, vaan kaipaan suorasanaista ohjetta, ja juuri sellainen Sarah Bradberryn huiviohje on.  Suosittelen ihan ehdottomasti, jos kaipaat huivia, jossa yhdistyy sekä telkkarineuleen vaivattomuus että klassisen pitsineuleen (Feather and Fan) pieni haastavuus. Erinomainen jämälankaprojektiksi, ja varsinkin hamsterikuun to do -listalle! Kuvia huivista sitten, kun se on päässyt arvoiseensa muotoon.

Huivi oli sen verran suuri, etten voinut sitä ottaa mukaan lätkämatsineuleeksi, joten nappasin kyytiä odotellessani (menimme vaihteen vuoksi Esikoisen joukkuekaverin kyydissä, he kun tulivat tuolta Turun suunnasta meidän ohitsemme) lankalaatikoista kirkkaan sinistä ja keltaista lankaa sekä 60 cm:n pyöröt matkaan - tarkoitus on neuloa Nups-fanipipo omaan tai jonkun muun fanin päähän. Minähän ostin tuota kirkkaansinistä merinolankaa juuri tätä tarkoitusta varten Muori Menninkäisen varastoista, ja nyt taitaa olla hyvä aika paneutua toden teolla fanipipojen tekoon... Jokaisesta pitää tulla erilainen, joten pipotehtailu alkakoon taas!