Pientä sijamuotokertausta tässä vain... Otsikon voisi tulkita niinkin, että olen töissä. Niin olenkin tai olin viime viikon, ja ensi viikostakin olen kolme päivää, ja sitten jatkan taas lomailua. Töissäolo puolestaan merkitsee minulle lomailua perheestä, joka yhdellä lainalapsella vahvistettuna vetäytyi nauttimaan helteistä takaisin mökille - minä jäin kotiin talonvahdiksi ja mattopyykille.

Puhtaiden mattojen ohella on valmistunut käsitöitä! Juu, saa taputtaa! KYH-töitä on nyt valmiina 20. Enää kuusi työtä on siis kesken, ja niistä neljä on huiveja. Huivahduksia on siis luvassa blogissakin vielä ennen heinäkuun päättymistä. Ensin kuitenkin on syytä esitellä viime aikoina valmistuneet:

Virkkasin pitkästä aikaa pitsillinan (vasempi kuva). Lankana on vanhempi Kotiväki, tuollainen aprikoosinvärinen, ja malli on saksalaisesta virkkauslehdestä. tykkään tykkään, oikein kovasti! Lankaa kului vaivaiset 66 g, koukkuna 2 mm. Oikeanpuoleisessa kuvassa on puolestaan naapurin isännälle virkattu toinen säilytysverkko, siinäkin Kotiväkeä, koukku 2,5 mm ja painoa 78 g. Nyt on siis naapurin isännälläkin veneen säilytysasiat kunnossa (toivottavasti) vähäksi aikaa.

Huiveja esittelee uusi vanha ystäväni, Ikean ammattimalli. Olen tämän neitosen saanut jo aikoja sitten, mutta hän on joutunut viettämään aikaa varastossamme. Nyt päätin makuuhuonerempan myötä tuoda neitosen sisään kuvausapulaisekseni. Vasemmassa kuvassa muuten näkyy myös makuuhuoneemme uusi seinäväri varsin oikeanlaisena... Nam!

Vasemmalla oleva huivi on Ravelryn kautta löytynyt Scarlet Evening Shawl. Värikin sattui - ihan vahingossa, oikeasti! - olemaan jos ei nyt ihan scarlet niin jotain sinne päin kuitenkin. Lankaa oli vain niukanlaisesti, joten huivistakaan ei tullut suurta. Värikään ei ole minua, joten huivi päätynee jollekulle toiselle käyttöön. Lankaa kului 78 g, ja se on Nalle coloria.

Oikeanpuoleinen huivi taas on vanha tuttu oma mallini, lankana on Patonsin Fiona, jota olen omasta mielestäni virkannut ja neulonut jo ikuisuuden, mutta nyt se sitten viimein loppui. Tähän huiviin kului 125 g.

Nyt ovat valmistuneet siis KYH-työt 2, 5, 7 ja 11. Pari muutakin huivia on itse asiassa jo valmiina, mutta ne ovat vielä pingotuksessa, joten niistä kuvia ja tietoja sitten myöhemmin.

***

Ihan pelkästään KYH-töitä en ole värkkäillyt. Innostuin taas uudenlaisesta yhteistempauksesta: Soita mummolle on tempaus, jolla pyritään kiinnittämään huomiota ikäihmisten yksinäisyyteen. Minulla ei enää ole mummoja, joille voisin soittaa, mutta päätin auttaa virkkaamalla sydämiä, joita jätetään ympäri kaupunkia muistuttamaan tempauksesta. Tässä on ensimmäiset tuotokset:

ja lisää on tulossa. Nämä on virkattu Tennesseestä ja Marinesta ja jostain nimettömästä puuvillalangasta, yhteensä 45 g. Malli on jokaiseen tullut suurin piirtein omasta päästä, vaikka netistä isoäidin neliöihin perustuvia sydämiä löytyykin pilvin pimein. Mutta samanlaisia nämä eivät ole, yksikään.

***

Nyt taidan vetäytyä joksikin aikaa sohvalle nauttimaan saksanpähkinäjäätelöstä ja Tähtiportin ensimmäisen kauden jaksoista. Jossain vaiheessa täytyy kuitenkin käydä nyppimässä lukuisa määrä nuppineuloja irti petauspatjastamme, että pääsen nukkumaankin - en nyt jaksa leikkiä prinsessaa ja hernettä...