laiskuus intohimomme. Mikäpä sen mukavampaa, kuin nukkua viikonloppuna pitkään ja neuloa pipoja illlat pitkät? Hmmm, vaikea kysymys. No, kunnes keksin, mikä olisi mukavampaa, teen siis tätä!

Kaksi uutta pipoa on pompannut puikoilta.

Tämä sai nimekseen Trixie, koska se on a) osa seuraavaa kypärätemppua ja b) sitä voi käyttää molemmin puolin. Lanka on Falkgarnin Sport-lankaa, jonka olen ainakin blogin mukaan ostanut jo 2008. Hyvin on säilynyt tallessa. Lanka on suurinpiirtein Isoveljen vahvuista, ja 4,5 mm:n puikoilla tätä puikottelin, painoa on 60 g.

Ja tämä taas sai nimekseen Kuusipuu- pipo, sillä oikealla ja nurjalla neulotuista silmukoista muodostuu pipoon erilaisia kuusia. Tätäkin voi käyttää kummin päin tahansa, ja taidan itse tykätä tuosta ns. nurjasta puolesta oikeaa enemmän. Nurjat kuvat ovat alarivissä. Erityisen tyytyväinen olen tässä kavennuksiin. Lankana on Isoveli, puikot 4,5 mm ja lankaa kului 66 g.

Viisi pipoa on siis jo koossa, ja eiköhän tämän viikonlopun aikana vielä synny yksi, että saan toisen kypärätemppuni täyteen. Tänään jatkoin kuitenkin pahasti laiminlyötyä kauluri/hartialämmitintäni, jossa on kierroksella 280 silmukkaa - pikkuisen on puuduttavaa neulottavaa 4 mm:n puikoilla, mutta neulon sitä viisi kerrosta silloin, toiset viisi tällöin - eiköhän siitä joskus tule valmistakin.

***

Nyt Esikoinen vaatii minua pelaamaan korttia. Taidan antaa periksi.