Poikien eilinen lätkämatsi ei mennyt yhtä hyvin kuin viime sunnuntainen, tiedä sitten mistä johtuu. Siippa epäili, että pojilla on kotihallikammo, sillä vieraissa pojat pelaavat paremmin. No, joka tapauksessa Nups hävisi Grankulla IFK:lle luvuin 3-5. Esikoisen ketju teki kaikki Nupsin maalit, ja niistä Esikoinen kaksi. Perhekohtaisesti ilta oli siis onnistunut. Huomenna lähdemme seikkailemaan pääkaupunkiseudulle, sillä Esikoisen joukkue pelaa Jokereita vastaan Paloheinässä myöhemmin iltapäivällä.

Mieleeni juolahti, että kenties saisin taivuteltua Siipan viemään minut ensin Oulunkylään siihen uuteen lankakauppaan, jossa on huomenna jopa neuletapaaminen... Voisivat pojat sitten suunnata keskenään etsimään Esikoiselle uutta mailaa lentokentän ympäristön ostoshelvetistä ja tulla hakemaan minut sitten mukaan jäähallille mennessään... Täytyypä keskustella aiheesta.

Oli eilen ilon aihettakin, sillä toinen Nupsin joukkue voitti oman pelinsä, joka pelattiin juuri ennen Esikoisen joukkueen peliä. Minäkin istuin katsomossa uudessa fanihatussani, ja tilauksessa on nyt ainakin puoli tusinaa erilaista fanihattua joukkueen äideille. Ensimmäinen uusista on jo varttia vaille valmiina, se minun mielestäni susirumakin oli yhden äidin mielestä tosi kiva (laitan siihen kuitenkin ensin tupsun), mutta nyt alkaa keltainen lanka olla lopussa, joten tänään on suunnattava lankakaupan kautta kotiin. Voi miten ikävää...*not!* Viaton

Tässä se hattu:

Kuvatkin on juuri tätä tasoa, kun matsista kotiutuneena otin kuvia käsivaralla itsestäni... Lankoina Novitan Florica (keltainen) kaksinkertaisena ja Katia Merino 100% yksinkertaisena (sininen). Puikot 4 mm ja malli tosiaankin Boutique Knitsin kansikuvapipoa matkien, jotain vähän sinnepäin... Lankaa kului yhteensä 62 g, ja pipo on kyllä kiva päässä ja lämminkin, mutta keltainen ei vain ole minun värini!

Feather and Fan Comfort Shawlini odotteli aikansa, että pääsisin kotiin auringonvalon aikana, mutta lopulta annoin periksi ja kuvasin huivin iltamyöhällä keinovalossa olohuoneen lattialla. Ehkä viikonloppuna on mahdollista saada jokin parempikin kuva napattua, mutta kai näistäkin jonkin käsityksen huivista saa.

Likeltä.

Ja kauempaa

Huivissa on käytetty hyvin monenlaisia lankoja. Joukossa on vajaita keriä ja ihan iskemättömiä, ohuita kaksinkertaisina ja paksumpia yksinkertaisina, joisaskin kahta eri sävyistä lankaa luomassa meleerattua vaikutelmaa. Muistini mukaan langat menevät näin, niskasta aloittaen: Punaruskea aloitus Gedifran Fashion Trendiä, keränloppu, joka jäi viime talvena jäljelle yhdestä Vigue-huivista. Sitten on lyhyt pätkä Novitan ruskeakirjavaa Ainoa (jämälanka toissavuoden hamsterikaudella tehdystä hameesta). Sitten Schachenmayr Nomotan Extra-lankaa kaksinkertaisena - tämä jämä taisi olla jostain hupukkeesta. Sitten on tummahko ruskea raita Maijaa ja Baby Ullia yhdessä. Sitten raita, josta en kyllä nyt muista, mitä siinä on: ehkä Novitan alpakkakerän jämiä? Sitten on leveä raita, jossa on kokonainen kerä Schoeller & Stahlin Limboa sekä kirppikseltä löytynyttä, ilmeisesti kasviväreillä värjättyä ohutta kampavillalankaa yhdessä. Sitten on taas ohut raita Ainoa, ja ohut raita seiskaveikkaa ja Novitan alpakkaa yhdessä, väri on tuollainen harmaanruskea. Seuraava sinapinkeltainen raita on myös kirppikseltä samalla kerralla löytynyttä ohutta kampavillaa kaksinkertaisena, sitten taitaa olla ihanohut raita Maijaa + Limbon kanssa aiemmin yhdessä ollutta kampavillaa. Vaaleassa raidassa on Extraa ja tuota harmaanruskeaa alpakkaa yhdessä, ja viimeisessä pitsineuleraidassa tuo keskiruskea kampavilla kaksinkertaisena. Huivin viimeistelee kaksinkertaisella tummanruskealla Baby Ullilla neulottu ainaoikeaa-reunus.

Lankaa kului siis 404 g, ja huivin mitat ovat 90 cm (korkeus) ja 185 cm (leveys yläreunassa). Puikkoina oli monenmittaisia 5 mm:n addi-pyöröpuikkoja, viimeiset taisivat olla 120 cm pitkät.

Tämä malli on minusta kaunis, siinä on jotain herttaisen vanhanaikaista ja kuitenkin ajatonta kauneutta. Vironvillasta neulottuna tästä voisi tulla myös upea huivi, puhumattakaan nyt siitä, jos tämän raskisi neuloa Kureyonista... Jämälankaprojektinahan tämä on vallan mainio, varsinkin jos sattuu olemaan paljon samansävyisiä lankoja. Toisaalta, riemunkirjavanakin tämä olisi varmasti kaunis!

***

Nyt on sitten puikoilla hetken aikaa vain pipoja, ja Hurrikaani-pipon (sen vaaleansinisen) uudelle omistajalle pitäisi tehdä pipon seuraksi huivin. Niissä riittääkin puuhaa hetkeksi, tosin veljeni ja vaimonsa ovat tulossa viikon päästä käymään Suomessa, ja silloin olisi kiva olla jotain pientä myöhäisjoululahjaa heille - pitäisiköhän ihan laittaa neuloen kälylle oma Comfort Shawl?