Siis lankahamsteriangstia. Muutenhan on kaikki mitä parhain päin, lievän ahkeruustartunnan saaneena olen jopa saanut huushollia järjesteltyä... Pieni askel kerrallaan, ei mitään suurta eikä ihmeellistä. Mutta lankaa tekisi mieli. Ihan järjesttömästi tekisi mieli mennä ostamaan uutta lankaa, huristella paikalliseen lankakauppaa, hivellä ja hypistellä, sormeilla ja sivellä uusia lankoja, ennennäkemättömiä ja -koskemattomia lankoja... ja jutustella lankakauppiaan kanssa, pohtia ja puntaroida sekä lopulta kantaa aimo satsi osoitteettomia lankoja tiskille... näin se yleensä kulkee, meikäläisen lankaostoksilla käynti. Eihän siinä muuten mitään, mutta kun ei ole vielä sitä 10 kg lankaa saanut varastoista pois kulutettua helmikuun alusta laskien...

Tosin eilen poistui kotoaan n. 340 g lankaa. Tuntomerkit: vihreää, vaaleaa ja sinikirjavaa; villaista, puuvillaista ja tekokuituisempaakin. Nähty viimeksi Länsi-uusmaalaisessa lähikaupassa, ruskeaan postituspussiin piiloutuneena. Oletetaan lähteneen jo tänään eteenpäin uuteen kotiin. Tein siis Sipin kanssa vaihtokaupat: meille matkustaa kolme kpl Sipin ihania pupusia, ja minä sain luovuttaa uuteen kotiin lankojani. Täytyy kyllä myöntää, etten ihan noudattanut sopimusta: piti olla kerä lankaa per pupu, minä taisin sulloa pakettiin aika lailla useamman kerän - mutta kaikki eivät olleet ihan täysiä... Puolustuksekseni on sanottava, että minusta pitää vaihtokaupassa antaa a) täysiä keriä, mutta b) jos samaa lankaa on vajaita keriä huushollissa, niin eikö ole parempi ne laittaa täysien kanssa uuteen kotiin? Tein siis sopimusrikkomuksen, mutta toivoakseni tällaisesta sopimusrikkomuksesta en joudu tilille enkä vastuuseen... =)  Nämä langat aion kyllä surutta laskea mukaan kulutukseen (siis en lankahamsterikulutukseen vaan siihen kymmeneen kiloon...)

Tänään oli sitten myös Kevään Ensimmäinen Päivä. Siis se Ensimmäinen Päivä, jolloin ajellaan Lyytillä töihin... Ilmankos olen ollut koko päivän hiukan tavallista paremmalla tuulella... =)  Ajellessa tosin tuli mieleen, että nyt olisi korkea aika pistää yksi uusi käsityö alulle - nimittäin ajosukat. Piti neuloa sellaiset jo viime vuonna, mutta jäivätpä tekemättä. Minulla nimittäin on nahkahousut, joiden lahkeet ovat minulle lyhyet kuin lapselle paita... ja kun ajosaappaatkin ovat lyhytvartista mallia, ainakin tänä aamuna jäi nilkkaa ilkeästi paljaaksi ajellessa, kun ne pitkät kalsaritkin tuntuvat lyhentyvän päällä kummasti... Joten tänä iltana kaivelen sopivaa sukkalankaa laatikoistani ja ryhdyn neulomaan. Ajosukista ei tietenkään tule ihan oikeita sukkia, vaan niistä tulee enemmänkin jalanmyötäiset säärystimet, joissa on lenksu jalan alla. Langan pitäisi olla ohutta, mutta lämmintä, ja mieluusti mustaa tai punaista, kun nahkahousut ovat punaiset... siinähän sitä riittää ihmeteltävää, kun mustaa ei ainakaan ohuena villana taida löytyä eikä punaistakaan kovin helposti missään laadussa... no, aikuisen on osattava tehdä kompromisseja, joten eiköhän sieltä jokin vaihtoehto löydy. Täytyy sitten tehdä raitasukat, jos ei yhtä väriä ole riittävästi... Seuraava pulma onkin sitten sukkapuikot: käteen sopivimmat ja ainoat bambupuikot ovat kokoa 4 mm - niillä ei kovin ohuesta langasta sukkia tikuteta. Ja bambuisia sukkapuikkoja taitaisi löytyä vain lankakaupasta - mutta sinne ei parane nyt mennä, tai muuten koko lankalaihis kaatuu! Voi tätä angstia, aih ja voih!