Liityin lankahamstereihin, kuten kunnon lankahamstraaja ainakin. Menossa on jo aika mones kerta, ja olen huomannut, että tämä on todellakin ihan ainoa tempaus, joka puree minuun. Vai purevatko hamsterit? Joka vuosi olen osallistunut innolla, ja saanutkin runsaasti lankaa kulutettua pois helmikuussa. Lisäksi olen jatkanut kilvoitusta pudotuspelikuukausina, ja niin taidan tehdä nytkin. Tähtäimessäni on, että seuraavat langat hankin vasta Pääsiäisen jälkeen. Näin ortodoksille ja lankavimmaiselle nimittäin langanostamattomuus on huikeasti parempi kilvoitus suuren paaston ajaksi kuin ruokapaasto, vaikka sekin toki olisi linjojenkin vuoksi ihan aiheellista toteuttaa...

Tammikuun langankulutuskin on vielä laskematta, mutta saldo meni kyllä selvästi yli kahden kilon. Helmikuussa tavoitteena on kolmen kilon ylitys, ja se tekeekin tiukkaa, kun kuukausi kuitenkin on lyhyin vuodessa... Olen kuitenkin, kiitos törkeän inhan flunssani/poskiontelotulehdukseni (nojoo, kiitos ja kiitos... olo on kuin turpiinvedetyllä, kun nenä ja huulet ovat niistämisestä turvonneet, punaiset ja sierettyneet, ja silmät vuotavat vettä kuin itkisi koko ajan) päässyt kulutuksessa hyvään alkuun. Jos ei paikkoja särkisi koko ajan, olisin varmaan jaksanut neuloa enemmänkin. Mutta hyvä näinkin. Tässä siis alkuun:

 

Viime syksynä tein veljen häihin syvänpunaisesta Teddystä Vilman Lohikäärmehuivin. Huivi on ollut häistä lähtien käyttämättömänä, ja ylimääräinen kerä Teddyä on luimuillut nurkissa, mutta nyt otin puikot esiin ja neulaisin tällaisen Mario-myssyn tapaisen myssykän huivin kaveriksi. Yllättyneenä totesin peiliin katsoessani, että tämä punainen itse asiassa sopii minulle ihan kivasti, joten taitaa mennä käyttöön, jos vain pakkasia vielä on.  Puikkoina 8 mm:n addi-pyöröni sekä saman paksuiset novitan sukkapuikot, lempinimeltään muovihalot. Lankaa kului 66 g.

Teddyn makuun päästyäni kaivoin nämä hetkellisessä mielenhäiriössä hankitut pätkärääkätyt esiin ja neuloin yksin tein samanlaisen myssykän ja sille kaveriksi lyhyenlännän huivin, joka on tarkoitus kiinnittää napeilla. Nappeja en jaksanut vielä kaivella esiin, mutta kyllä ne tässä.. Tämä taitaa mennä viikonloppuna olevien blinikestien arpajaisvoitoksi. Puikot ne samat 8 mm:n addit ja muovihalot, ja kulutus 60 + 82 g eli yhteensä 142 g.

Kymmenes NUPS-pipokin tuli neulottua, sillä kesken oleva kaulaliina alkoi puuduttaa pahasti, ja jotain vaihtelua piti keksiä. Ostin taannoin muutaman kerän sinistä ja keltaista Mamboa näitä pipoja varten, ja tämä on nyt toinen pipo niistä langoista. Kolmaskin on jo aluillaan ja lanka riittänee sitten vielä ainakin yhteen, ehkä jopa kahteenkin, saapi nähdä. Tämä on tehty samalla omasta päästä reväistyllä mallilla kuin nuo Teddy-pipotkin, ja koristeeksi virkkasin keltaisen pyörylän, joka kiinnittyy pienellä, vain parin sentin läpimittaisella sinisellä tupsulla pipoon. Puikot ne samat 8 mm, ja lankaa kului 70 g.

Nyt on siis puikoilla kaksi keskeneräistä: kalpeansinisestä ONLine Corasta tekeillä oleva kaulaliina jo aiemmin tehdyn Hurrikaani-pipon kaveriksi ystävättärelleni - olen päättänyt, että sen pitää olla valmis torstaina, kun menen käymään Lohjalla neuletapaamisessa. Poikkean silloin viemässä kaulaliinan uudellee omistajalleen tai pyydän häntä liittymään hetkeksi seuraan Presso-kahvilaan. Ja sitten yhdestoista NUPS-pipo, jota teen ylhäältä alaspäin täysin neuloessa säveltäen. Tästä piposta pitäisi tulla sellainen korvaläpällinen, Chullo-tyyppinen tapaus - tai sitten kehittelen jotain muuta hupia siihen.

Hamsterisaldo on kuitenkin nyt 278 g.

Muuta kerrottavaa tässä ei nyt tällä erää sitten olekaan. Taudin vaivaavuus vei minut tänään työterveyslääkärille, joka kirjoitti loppuviikon sairista ja antoi antibioottikuurin sekä nenän limakalvoja kuivattavaa lääkettä. Nenä on nyt kohtuullisen hyvin auki, joskin turvoksissa, mutta ehkäpä ensi yönä tulee nukuttua enemmän kuin viisi tuntia levottomasti. Huomisaamuna joudun kuitenkin kiskomaan itseni vuoteesta ajoissa, sillä siippa lähtee työmatkalle, ja minun on vietävä Kuopus kouluun terveydenhoitajalle saamaan säännöllinen hormonipiikityksensä.

Pitää muuten kertoa tämäkin juttu: Kuopuksen käsileikkauksen yhteydessä oli puhetta fysioterapian tarpeellisuudesta, ja Lastenklinikalla toimittiinkin kiitettävän ripeästi. Eilen tuli kotiin lappu, jossa kerrottiin, että neidille on luvassa 30 x 45 min fysioterapiaa tänä keväänä, kesäkuun loppuun mennessä. Viime viikolla jo kävimme ensimmäisen kerran ja huomenna mamma ja pappa vievät Siinan seuraavaan kertaan. Olen varovaisen optimistinen ja toivon, että neitikin jaksaa tehdä töitä homman eteen, sillä fysioterapiasta on hänelle niin monenlaista hyötyä!