Arpajaisvoittojen maaninen neulonta on otollinen tilaisuus kokeilla pitkäänkin päässä pyörineitä ideoita, joille ei vain ole ollut aikaa aiemmin. Ajatus neulotusta pehmotoukasta ruumillistui viimein:

Hymyileväisiä veikkoja nämä...

Katerpillarikaverukset on neulottu jenkeistä tuoduilla ja tavattoman hyviksi havaituilla Addin lyhyillä sukkapuikoilla. Lankoina viimeaikaisista projekteista jääneitä jämälankoja ja kaikkea, mikä vain käteen sattui. Täytteeksi raatelin yhden vanhan tyynyn, ja koska nämä saattavat arpajaisvoittoina päätyä ihan pienellekin lapselle, katsoin parhaimmaksi kirjailla silmät ja suun. Lankaa näihin upposi yhteensä noin 130 g, vähän vaikea oli punnita, kun piti täyttääkin toukkaa jo siinä neuloessa.

Mitäpäs muuta täällä on valmistunut? No, niitä kämmekkäitä tietenkin:

Siniset Novitan Ninaa, keskimmäiset Tallinnasta tuotua Jil-lankaa (tästä väristä virkkasin äidilleni sen huivin aiemmin syksyllä, yksi kerä jäi yli) ja oikealla Lankamaailma Nordiasta pussilankan ostettua harmaata sukkalankaa, jonka nimeä en edelleenkään muista. Nyt taitaa olla Uddevalla-kiintiö hetkeksi täynnä, ehkä joulun tienoissa vielä itselleni ainakin yhdet NUPS-Uddevallat väsään.

Vaihdoin vähäksi aikaa pukot koukkuun, sillä jämälankoja riittää, ja niistä on kiva koukutella tällaisia lintuja arpajaisvoitoiksi. Kaksi on jo melkein valmiina, nappisilmät vain puuttuvat.

*****

Tänään kävimme Vihdin Pirtillä liikuttumassa, kun neiti Kuopus antoi Seikkailija-lupauksensa partioleirin päätteeksi. Kynttilät ovat jo palamassa olohuoneen ikkunan takana, ja taidan vetäytyä sohvalle katselemaan Linnan juhlien pukuja ja virkkaamaan lisää lintusia. Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!