Oli pakko plagioida viimeaikaista mainosta otsikon keksinnässä... =)  Eilinen postaukseni kirvoitti monia kielenkantoja - niin oli muuten tarkoituskin - , mutta todettakoon nyt tässä, että naureskelin itsekseni tuota juttua siksi, että olen jo monet vuodet puolustellut suunnatonta laiskuuttani siivoamiseen juuri sillä periaatteella, että turhan siisti koti vain altistaa allergioille, kun ei kerry vastustuskykyä. No, olipa hauska huomata, että joku on asiaa ihan tosissaan tutkinutkin, ja sainpahan siis henkistä vahvistusta laiskuudelleni... =) Allergiat eivät kuitenkaan ole leikin asioita, ainakaan niissä perheissä ja huusholleissa, joissa allergiat ovat hankalia ja niitä on paljon, olipa sitten syy niihin missä tahansa. Omassa huushollissani ainoa tällä hetkellä "virallisesti" allergiseksi todettu on esikoinen, jolla on heinä- ja eläinallergiaa, ja niihin liittyen astma, joka tosin on erittäin lievää laatua, eikä haittaa esikoisen elämää millään tavalla. Oma tilanteeni on siis se, että olen yli 30 vuotta sitten saanut eläinallergia- ja astmadiagnoosin, ja nyt kun kävin tarkemmissa testeissä, osoittautui, että en ole enää eläimillekään allerginen. Eipä meille kyllä siitäkään huolimatta lemmikkiä tule, sillä aviosiippa on lievästi sanottuna, öh... "lemmikkirajoitteinen" henkilö.

Tuota siedättämistä olen muutenkin pohtinut lasten kasvatuksen kannalta, ja silläkin uhalla, että mielipiteeni jotakuta ärsyttää, olen edelleen sitä mieltä, että lapsia ei saa liikaa suojella sen kummemmin lialta, sairauksilta kuin melultakaan. Tuttavapiiriini on kuulunut perheitä, joissa lasten päiväuniaikana kuljetaan kuin huopatossutehtaalla, ettei lapsi vain herää... Tottakai lapsi herää, jos ei ole koskaan tottunut unissaan mitään kuulemaan. Ja mitä se haittaa, vaikka lapsi hetkeksi heräisikin, kyllä väsynyt lapsi uudestaan nukahtaa. Yhdessä tuttavaperheessä siivotaan suorastaan maanisesti - ja heidän kaksi lastaan ovat sairaana useammin kuin välittäisin muistaakaan. Meidän huushollissamme lapset ovat eläneet pölyn (imuroidaan silloin kun muistetaan/halutaan/viitsitään/tulee vieraita) ja epäjärjestyksen (useimpien tavaroiden paikka on ilmeisesti olohuoneen sohvalla...) keskellä (tosin olen aina ollut tarkka siitä, että esim. saniteettitilat ovat puhtaita, sillä siellä ne todelliset bakteeripesät ovat), ja kuitenkin: kummankin lapsen kohdalla ennen kouluikää saattoi esim. korvatulehdukset laskea yhden käden sormilla. Joko meillä on siis ollut a) uskomaton tuuri, b) kohtuullisen hyvät perintötekijät tai c) lapset ovat onnistuneet puikkelehtimaan bakteerien välistä pakoon menestyksekkäästi... No, kuten sanottua, en voi tietää, millaiset olosuhteet, perintötekijät tai muut asiaan vaikuttavat seikat muissa huusholleissa allergioita saavat aikaan, mutta näin siis meillä eletään, ja lopputulos on ollut tämä.

Mutta sitten välillä muihin asioihin: käsityörintamalla tapahtuu! Lehtimetsä tuli eilen valmiiksi, ja se oli yön yli pingotuksessa. Aamulla kiusoittelin aviosiippaa siitä, että hän ei ole mikään oikea prinsessa, kun ei huomannut nukkuvana nuppineulojen päällä... Huivi oli siis pingottumassa parisängyssämme, petauspatjan alla. Tänään täytyy vielä päätellä langanpäät (kokeilin tällä kertaa tehdä pingotuksen ensin - jossain taidettiin neuvoa näin tekemään) ja sitten laatia huivista kaunis paketti asianmukaisine ohjeistuksineen. Tuota ihanaista Araucanian alpakkaa huiviin meni 190 g, eli ei aivan neljää vyyhteä... yksi vyyhti jäi siis yli, aih, ja kun käväisin tuon nettilankakaupan sivuilla pari päivää sitten, ei tuota ihanaa väriä enää ollut tarjolla... joten täytyy keksiä jotain kivaa pientä tuosta yhdestä vyyhdestä tehtäväksi.

Samoin valmistui eilen illalla pienen säätämisen jälkeen bandannapipoa mukaillen aikuiselle sopiva kesäpipa. Tosin malli lienee enemmän mieleen naiselle kuin miehelle, ja jostain syystä tuokin pipo alkoi muistuttaa säpsää... virkkasin siihen nimittäin sellaisen niskalärpäkkeen. Ja heti alkoi sitten tietysti päässä raksuttaa uusi idea, joka täytyy heti viikonloppuna saada koukulle: kun kerran olen kokeillut tehdä säpsää neuloen, niin taitaa olla aika kokeilla tehdä sama homma virkaten, nyt kun olen taas koukkuun kolahtanut ja siihen jämähtänyt... =)

Tänä iltana on tiedossa sen verran paljon kaikkea muuta puuhaa, etten olen varma, saanko uusimpia käsityökuvia tänne laitettua, mutta jos aurinko vain suvaitsee näyttäytyä, on työpäivän jälkeen kuitenkin tiedossa kuvaussessiota takapihalla. Huominen menee koulussa ja 50-vuotispäivillä, mutta ehkäpä sitten illalla tai sunnuntaina...

Edit-täti tiedottaa: kävin täällä vähän siivoilemassa, kun tuo blogiemäntä on niin laiska... sivupalkista siirtyi lankalaihis nyt omalle sivulleen, että muut laatikot saavat itselleen tilaa!