Huomenna on sitten SE päivä. Siis jos minulle koskaan on tulossa sitä ikäkriisiä, niin eiköhän nyt jo alkaisi olla sen paikka, kun ylihuomenna olen sitten jo lähempänä viittä- kuin neljääkymppiä.

Eilinen ilta meni käsitöiden osalta sillai harakoille, etten ehtinyt paikalliseen kangaskauppaan ja napit jäi ostamatta, kun piti ehtiä hakemaan Kuopus partiosta. Siis kauppa meni kiinni just sen viiden minuutin aikana kun kävin srk-talolla tytön koukkaamassa. Ihan kiva. Tänäänkään en enää sinne ehdi, vaikka olen taas menossa Nummelaan, tällä kertaa on esikoisen luokan vanhempainilta. Kuopus on noudettu mamman huoltoon jo aiemmin päivällä, menevät johonkin tanssikouluun kokeilemaan, olisiko siitä touhusta kuopukselle liikunnalliseksi harrastukseksi.

Täysin ilta ei sitten kuitenkaan harakoille mennyt, en vain ehtinyt/jaksanut neuloa tuota kummityötn jakkua loppuun, kun piti istua se muu ilta Kuopuksen vieressä vauhdittamassa läksyjen tekoa. Siinä hommassa käsiin sopi parhaiten kesken olevien sniikkereiden neulonta, joka jatkui taas tänä aamuna (vaihteeksi) autossa ruuhkassa istuessa. Joku päivä joku poliisi vielä minut pysäyttää ja sakottaa...

Illalla kaivoin yhden tosi vanhan käsityökirjani esiin, koska muistelin, että siellä oli ohje sellaisiin sukkiin, joihin kantapää neulotaan lopuksi. Löytyihän se ohje, ja aikani sitä pähkäilin, kun en oikeasti ymmärtänyt sitä kantapäätä tai lähinnä sitä, että miten ne silmukat siirrettiin väliaikaisesti langanpätkälle ja kuitenkin piti lankaa katkaisematta jatkaa sukan neulomista... Taisi keskiäkäisiä aivojani vähän väsyttää, sillä sinnikkäästi aloitin sukan neulonnan ja jätin sen kesken, ja tänä aamuna kesken työmatkan yhtäkkiä tajusin, miten homma tehdään. Ja arvatkaa harmittiko, että sukka on kotona!

Huomiseksi pitäisi kehitellä jotain tarjottavaa työkavereille heti aamusta. Taitaa tulla lyhyet yöunet, kun aikaa leipomiselle on vain tänään illalla tai huomenna aamulla. Olisi se kivempi tarjota itse tehtyä kuin kaupasta noudettua, mutta katsotaan nyt, mikä on viitseliäisyysbarometrin tilanne vanhempainillan päätteeksi... ;-)