Kesken työpalaverin tänään tajusin, että koulun päättymiseen on reilut kaksi viikkoa. Perinteisesti olen lahjonut lasten opettajat ja kouluavustajan itsetehdyillä lahjoilla aina keväällä, jouluna ovat saaneet ostolahjukset (tosin viime jouluna markkinoilta ostetut käsityölahjukset). Aikaahan on runsaasti, mutta mitä ihmettä minä heille teen????

Mieleen juolahti heti ensimmäisenä, että neulon kaikille kesähatuiksi Persikkavaahdot, mutta se väritys? Ja käyttävätkö he edes hattuja? Viime keväänä tein verkkokassit virkaten, ja itse asiassa molemmilla lapsilla on opettajat ja kouluavustaja vaihtuneet, joten se idea voisi kelvata tänä vuonnakin... Pesukintaat? Keittiöenkelit?

Erityisen ongelmallinen on minusta esikoisen ope, joka on hyvin nuori nainen, ja muutamien tapaamisten perusteella sanotaanko vaikka "ulkonäkövalveutunut"... Silmänisku Mieluusti hänelle tekisi jotain sellaista, millä olisi käyttöäkin.

Huivikin ehkä olisi kiva lahja, ja siihen ehkä vielä aikakin riittäisi, mutta se väritys taas... Kummankin lapsen opettaja on hyvin liikunnallinen tapaus, ja kuopuksen opettaja vielä musiikkipainotteinenkin ihminen, hmmm...

Miksi, voi miksi, olen joka kevät tässä samassa tilanteessa????