Esikoisen lätkäturnaukseen tuhratusta melkein-koko-lauantaista huolimatta käsityörintamalla tehtyjen töiden pino senkun kasvaa:

333791.jpg

Tässä viimeinkin valmiina oma rajakarjalaisella neulemallilla toteutettu huivini. Lankana on jumalaisen väristä Schoeller + Stahlin Limboa, ja menetin sydämeni tälle langalle heti, kun näin sen kaupan hyllyssä. Kuopuksella tuntuu olevan samanlainen värimaku, sillä hän ihasteli huiviani täysin tavoistaan poiketen ylisanoja käyttäen... huivi on kuulema aivan ihana!

333792.jpg

Ja tältä näyttävät värit sekä neulepinta lähempää tarkasteltuina.

Ja kun olin kerran päässyt hyvää vauhtiin huiveissa, lähdin etsimään äitini keskeräistä huivia. Samalla reissulla laatikosta osui silmään orpo kerä lankakaupan alehyllystä joskus ostettua sinikirjavaa chenillelankaa, josta olin joskus ajatellut tehdä pienen asustehuivin. Tuumasin, että mikä ettei sen huivin aika olisi juuri nyt, ja niinhän sitten vierähti puolen yötä rattoisasti King Kongia DVD:ltä katsellen ja allaolevaa huivia neuloen... tosin kesken se vielä yöllä jäi, viimeistelin sen aamupäivällä ja kävin välittömästi kaivelemassa toiset langat laatikosta. Samalla mallilla on siis puikoilla jo toinen huivi.

333793.jpg

Tuosta kuvasta ei saa kunnolla käsitystä huivin mallista, mutta ehkä saan sen seuraavan kuvattua niin, että muotokin kunnolla näkyy. Malli on löytynyt netistä, mutta itse asiassa alkuperäisen mallin huivi olisi huomattavasti suurempi - kun ei lankaa ollut yhtä kerää enempää, tästä tuli vain sopivasti kaulaa ja harteita koristamaan soveltuva pikkukiedoke...