En tiedä tämän nimenomaisen boleron rytmeistä, mutta lopulta tuli valmista. Turhan pitkään siinä jo kuluikin, vaikka niin kuvittelin tämän hyvissä ajoin tekeväni. Ensin oli vähän säätämistä lankatilauksen kanssa ja sitten omien muiden hommien. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt kuvia!

1596799.jpg1596796.jpg

Kotona henkarilla näytti tältä; en osaa vielä uutta kameraani käyttää itselaukaisijalla, joten kuvat minusta bolero päällä ovat käsivaralla otettuja ja siis suomeksi sanottuna SURKEITA! Onneksi boleron uusi omistaja suostui pariin pikaiseen kuvaan:

1596807.jpg

1596809.jpg

Kuvat on otettu häthätää työpaikan kerroseteisessä. Pakko sanoa, että minusta tuosta tuli työkaverille vähän turhan reilun kokoinen, mutta hän oli tyytyväinen, joten mitäpä siitä sitten. Toivotaan, että käyttöä on.

Speksit sitten: malli on siis kevään 2008 Novitasta tämä "taika"bolero. Lankana on Rellanan Adina, 100 % merseroitu ja tiukkakierteinen puuvillalanka, jota tilasin Ketunpäältä. Puikkoina 3,5 mm:n addi-pyöröpuikot 80 cm ja virkkuukoukku 3,5 mm niin ikään. Lankaa tähän kului 315 g, joten minulle jäi kahdeksasta tilatusta vielä yksi kokonainen ja yksi vajaa omaan käyttööni. Kivaa...

Lanka oli kerrassaan miellyttävä tuttavuus, tiukka kierre teki siitä miellyttävän neuloa ja merserointi tekee valmiista neuleesta hivenen kiiltävän ja mukavan viileän tuntuisen. Harmillista, että tuon Adinan värivalikoima oli varsin rajallinen, muuten olisin tilannut itsellenikin tuota käyttöön.

Ja huomenna siis Tallinnan lankakauppoihin, hophop! Hyvää yötä, menen tästä jatkamaan verkkokassieni kanssa...

***
Ai niin, akvaariouutisia: imumonnimme siirtyi autuaammille metsästysmaille (vai kalastusmailleko se on?), löytyi eilen aamulla akvaariosta liikkumattomana ja jäykkänä. Hautasin monni-paran takapihan kukkapenkkiin, onpahan jo valmiiksi istutukset haudalla... En tiedä, mikä kalan vei, mutta tänään kävin sitten Sellossa etsimässä uutta, ja kotiin tulikin kaksin kappalein ihan muuta fisua: meille muutti kaksi Borneonimunuoliaista. Toivottavasti niille ei käy yhtä köpelösti kuin edeltäjälleen. Ainakin tuntuvat olevan edeltäjäänsä vilkasliikkeisempiä heti alusta alkaen, tuo imumonni kun oli aika jähmeä ja syrjäänvetäytyvä tyyppi ihan alusta asti.