Ensinnäkin - kiitos ihan mahottomasti kaikille osaa ottaneille... =) Kyllä on helppoa kantaa lisääntyvien vuosien paino, kun on näin paljon ystäviä... Onnitteluja on tullut kommenttilaatikon lisäksi sähköpostiin, kännykkään niin tekstitse kuin ihan vanhanaikaisesti puhuenkin ja vielä postinkantajan tuomanakin... Voi että! Kyllä nyt taas eukkosen kelpaa... =)

Ensimmäiseksi on tietytsi kerrottava, mitä kaikkea kivaa sain syntymäpäivälahjakseni: no, aviomieshän oli siis muistanut minua paketilla jo sunnuntaina, mutta avasin sen vasta eilen aamulla herättyäni. Paketin koko jo paljasti oikeastaan, mitä sisältä löytyisi, mutta korvikset yllättivät silti minut kauneudellaan ja muulla lisäarvollaan (tuo yhteys Afrikkaan ja vieläpä hyväntekeväisyysteema...). Töistä lähdin lankakaupan kautta (kröhöm...mitähän tuonne kurkkuun nyt oikein meni...) vanhempieni luokse synttäri-illallista syömään. Lankakaupasta (ei ollut nyt sittenkään Fiina, vaikka kyllä sitä vielä sinnekin ehditään - oli "lähikauppani" Neuletikki Tapiolassa...) tuli sitten mukaan tällaisia:

895880.jpg

Namskis! Huomatkaa värimaailma, nuo merinosilkit ovat korvakorujeni värisiä... Top Woolit olivat tarjoushyllyssä, pitihän ne toki sieltä kalastaa parempaan talteen, ja tuo Regian silkkisukkalanka - sen ostamista olen nyt pantannut niin kauan, että synttärin kunniaksi päätin siihen törsätä. Edellisenä iltanahan ehdin jo jotain lankaa synttärilahjaksi ostamaan:

895878.jpg

Tuo ruskea kerä saattaa päätyä Villapallolta saatujen ihanien kasvivärjättyjen seiskaveikkojen kanssa kimppaan, katsotaan nyt... ja tuo marjapuuronpunainen saa kaverikseen yhden vanhan meleeratun seiskaveikan esim. huivissa, ja muista en vielä tiedä, mutta kyllähän langoille aina paikka löytyy!

Vanhemmiltani sain lahjaksi 44 euroa kirjekuoressa - vielä en tiedä, törsäänkö tuonkin lankoihin vai sijoitanko sen nuottitelineeseen tai kuntopyörään tai rullaluistimiin... Kuopus nimittäin antoi minulle syntymäpäivälahjaksi rullaluisteluoppitunnin. Isäni oli löytänyt kierrätyksestä itselleen luistimet, ja niitä lainaten pääsin vanhempieni rivarin pihalla kokeilemaan rullaluistelua ensimmäisen kerran koko 44-vuotisessa elämässäni... =) Hämmästyttävää kyllä, yhtään pyllähdystä en tehnyt, ja kyllä se ideakin sieltä ihan heti löytyi - tänään on vain polvet ja nilkat vähän arkoina...

Kotiin päästyämme oli sitten pöydällä odottamassa vallan huikea postikasa: verottaja muisti palautuksilla (JEE! Ihana synttärilahja), Annelta tuli sopivasti Tallinnasta tilattu pitsineulekirja, Book Depositorystä ihan itse tilattu mallineulekirja ja hiihaa, isoveli oli lähettänyt rapakon takaa ISON pahvilaatikon... Sehän piti heti avata ja lukea päällimmäisenä ollut kirje, jossa isoveli totesi, että varmuuden vuoksi oli hankkinut minulle lahjaksi jotain sellaista, jota minulla kyllä jo entuudestaan on eli LANKAA!

895882.jpg

Tällaisia ameriikan herkkuja sieltä paljastui! Kuopus ehti apustamaan nuo punaiset pörrölangat omaan käyttöönsä, minä ilmoitin heti tiukasti, että nuo syysväriset ja mustat ovat minun! Herkkupinkit ja aika railakkaan väriset nappulalangat jäivät vielä odottamaan ensimmäistä apustajaa... =)  No, eihän siellä laatikossa pelkästään lankaa ollut, oli siellä vähän ideoitakin:

895868.jpg

Voguen 25-vuotisjuhlanumero ja Knitters' lehti sieltä myös löytyi, kun kaivelin langat ulos laatikosta. Kuvaan pääsivät myös nuo mainitut itse tilatut lahjat... =)

Kyllä maar oli taas ikimuistoinen syntymäpäivä!

*******

Haastettukin minut on, kahteen kertaan peräti, kertomaan mitä on päälläni. Sain tämän haasteen eilen Rebekalta ja tänään vielä uudestaan Letulta, ja nyt vasta ehdin kertoa, joten kerron sekä eilisen että tämän päivän vaatetukset:

Eilen oli päälläni (alimmasta kerroksesta laskien) Triumphin T-paitarintsikat (joita omistan noin seitsemän paria samanlaisia), housuliivipikkarit (vatsa sisään...), Skilan valkoinen 3/4-hihainen trikoopaita, mustat pari vuotta vanhat Citymarketista ostetut lököcaprit ja T-paidan päällä Flower Power Vest. Korvissani oli nuo aviosiipalta saadut Afrikan aika - korvikset, oikeassa nimettömässä yhdistetty kihla-ja vihkisormukseni ja vasemmassa nimettömässä isän äidin yhteen hitsatut kihla-ja vihkisormus. Jaloissani oli Tallinnasta ostetut hopeanväriset Tamariksen balleriina-avokkaat.

Ja tänään on päälläni edelleen samanlaiset (mutta eri) rintsikat kuin eilen, samanlaiset (mutta eri) housuliivipikkarit kuin eilen, Nummelan Prismasta ostettu Arlene-joustotrikoinen tunika, jonka kankaassa on khakiruskeaa, luonnonvaaleaa ja hennon vaaleanpunaista kukkasta, muutaman vuoden vanhat khakiruskeat, muistaakseni Kappahlista ostetut lököcaprit ja kaulassa on khakibeige Crann Bethadh- huivini. Jalassa edelleen hopeiset balleriinat ja korutkin ovat samat, paitsi että jouduin jättämään korvikset kotiin - olen ollut niin pitkään ilman korviksia, että reiät tulivat vähän kipeiksi eilisestä... =(

Minä en nyt oikeastaan haasta ketään, tämä on ehtinyt jo kiertää niin paljon, mutta jos Raijis ja Matuni ovat kiinnostuneita, napatkoot haasteesta kiinni!

******

Sitten vielä yksi kuva - sain kuin sainkin aviosiipan nappaamaan minusta kuvan viime lauantaina, kun tuo metsänvihreä huivini pääsi ensimmäistä kertaa feresini kaveriksi:

895867.jpg

Ehtoinen karjalaisemäntähän se siinä, kotiuunin edessä "lentoon lähdössä", kuten siippa ystävällisesti selkäni takaa virnuili...