kokeilin ensin uutta Brittany-virkkuukoukkua ja virkkasin perjantai-iltana ilokseni tällaisen:

1378692.jpg
Lankana Hjertegarnin Merinosilk, jossa on siis merinovillaa, silkkiä ja bambua. Ihana kaulalla ja värihän on aivan huikaiseva turkoosi. Lankaa meni kaksinkertaisena virkkaukseen tasan 50 g eli yksi kerä, nyt on siis vielä kolme kerää tuota ihanuutta jäljellä. Taidanpa virkata tai neuloa siitä vielä jonkin muunkin huivin...

Lauantain aamupäivän ja alkuiltapäivän kulutin ensin kirpparilla ja sitten näissä touhuissa:

1378694.jpg

Vanhempainyhdistyksemme järjesti jo neljännen kerran pääsiäisaskartelutapahtuman, joka olikin tänä vuonna varsinainen suksee, pajunoksatkin loppuivat kesken ja vaikka aviosiippa niitä hakikin lisää, olisi niitä silti saanut vielä olla enemmän. Lapsilla oli mukavaa, virpovitsojen ohella syntyi tällä kertaa myös hauskoja pääsiäiskortteja ja -koristeita, oman mielen mukaan. Periaatteena on ollut, ettei askartelusta tarvitse maksaa, mutta me järjestämme paikalle arpajaiset ja buffetin, ja tänä vuonna myimme myös uutta lukuvuosikalenteriamme tapahtumassa. Siitäkin huolimatta, että askartelutarvikkeet olivat hinnakkaita, voittoakin jäi ihan kunnolla, ja vanhemmat olivat todella tyytyväisiä, samoin lapset.

Perjantaina, viime viikolla ja lauantaina iltasella valmistui sitten tällaisia:

1378693.jpg

Pääsiäsiaskartelun yhteydessä löysin edelliseen tapahtumaan antamani seiskaveikka-langat, joiden katoamista lankavarastostani olin jossain vaiheessa jo ehtinyt ihmetellä: olin antanut kaikki keltaiset seiskaveikat askartelutarvikkeiksi. Kun niitä ei kuitenkaan juuri tarvittu, otin pari kerää takaisin, ja hetihän ne pääsivät raidoittamaan vanhaa turkoosin seiskaveikan jämää - tuli tosi pääsiäisvärinen tilkku! Askartelutapahtumasta ostin meille myös rairuohokoristeen - omat yritykseni kasvattaa pääsiäsiruohoa päättyvät yleensä surkeasti tai ruoho kasvaa pari viikkoa pääsiäisen jälkeen...

Niinpä, tilkkukuume siis iski uudestaan. Katsotaan nyt sitten, kuinka kauan jaksan ja viitsin tikutella, nyt on saldo sitten tasan 20 tilkkua ja ainakin yksi on vielä puikoilla. Noiden viiden tilkun yhteinen paino on 128 g, joten sen verran merkitsen lankakulutukseen.

Tänään on vielä luvassa Kuopuksen vienti mamman ja papan luo, josta he jatkavat virpojaisiin, ja me muut suuntaamme Helsingin Konalaan Esikoisen lätkämatsiin. Tilkkuneule lähtee varmasti mukaan, sillä odotusaikaa on luvassa.