Ensin pientä arjen komiikkaa: lapset ja vanhempani lähtivät eilen Espanjaan viikon reissulle. Minä pakkasin kamoja torstai-iltana ja vielä eilen aamullakin ja pohdin kuumeisesti, että kaikki tarpeellinen tulee varmasti mukaan. Kaikkien hyvien oppien pohjalta pakkasin lasten lääkkeet ja varavaatekerrat käsimatkatavarareppuihin, samoin kuin isot läjät kaikenlaista viihdykettä. Muistin myös laittaa tikkupelin matkalaukkuun jne. Hyvissä ajoin suuntasimme sitten lentokentälle, jossa kuopuksen muutenkin vähäinen kärsivällisyys oli muisto vain, hän kävi tasaisen varmasti kaikkien hermoille riekkumalla ja kiusaamalla isoveljeään. No, ajattelin itsekseni, että onneksi neiti on kohta isovanhempien ongelma... Hyvässä järjestyksessä porukka sitten hoiti lähtöselvitykset ja siirtyi turvatarkastuksen läpi, ja minä lähdin hieman shoppailemaan. Lähtiessäni huomasin lentojen lähtötaululta, että heidän lentonsa kohdalla oli merkintä lennon myöhästymisestä tunnilla... Olin jo jonkin aikaa ollut ostoksilla, kun isäni soitti ensimmäisen kerran - he olivat juuri bussissa matkalla koneeseen, reilun tunnin myöhässä. Seuraava soitto tuli Brysselistä: he olivat laukanneet kieli vyön alla ehtiäkseen Malagan koneeseen, mutta lähtöportti olikin vielä aivan autio. Tuntia myöhemmin he soittivat, että jatkolento on myöhässä. Noin kolmen tunnin päästä he soittivat, että lento oli kokonaan peruttu ja porukka oli lähdössä läheiseen hotelliin yöksi. Tänä aamuna tuli tekstiviesti, että matka pääsi jatkumaan. Niin, eilenhän oli perjantai, 13. päivä, ja Brysselissä palomiesten lakko, joka sulki koko lentokentän osaksi päivää. Tyypillistä tuuria. Mutta kuopus, jolle jokainen ulkomaanmatka on aina "seikkailu", sai nyt ainakin haluamansa... =) Hän olikin tavallista tomerampi puhelimessa, kun hän selvitti kuinka paljon he olivat joutuneet odottamaan lentokentällä - ehkä tällaiset tilanteet ovat hänelle vain hyväksi!

Ja sitten itse asiaan. Viime viikon aikana on tullut näperreltyä kaikenlaista pientä, kokeiltua monenlaista uutta juttua ja sensellaista, ja tässä vähän tuloksia kuvallisessa muodossa.

516245.jpg

Tässä esikoisen kaverille pikapikaa virkattu sählypallojen kuljetuspussukka, ja lahjapallot. Tällainen pitäisi kai esikoisellekin tehdä ihan omaksikin. Lankana oli vanha Blues ja kulutus oli 42 g. Aikaa tähän taisi mennä reilu tunti, mutta kyllä piti kiirettä. Yritin ensin tehdä pussia neulomalla, mutta parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen luovutin suosiolla ja otin käyttöön virkkauksen, jolla homma hoitui nopeasti.

516246.jpg

Seuraavaksi innostuin kokeilemaan säpsän tai sorokan neulomista. Säpsä tai sorokka on siis karjalassa käytetty naimisissa olevan naisen päähine, jossa on perinteisesti tuollainen korkea etumus, pyöreä tai vähän soikea päälaki ja niskassa tuollainen lyhyt lieve. Papukaijamerkki sille, joka keksii, mistä tämäkin idea on saanut alkunsa... aivan oikein, calorimetryn muotohan se tuossa etumuksessa on. Perinteisessä säpsässä tai sorokassa on takana solmiamisnauhat, mutta calorimetryn ideaa mukaillen tähän on tarkoitus laittaa nappi.

516247.jpg

Tässä kuvassa näkyy hyvin tuo niskassa oleva lieve, ja ehkä tästä näkyy vielä paremmin tuo calorimetryn muoto tuossa korkeassa etumuksessa.

516248.jpg

Ja tässä vielä kuva ylhäältä päin. Seuraavasta päähineestä tulee ainakin suurempi, ja kokeilen luultavasti toisentyyppistä neuletta tuossa etumuksessa. Nyt käytin resoria calorimetryn mukaan, mutta ehkä jonkinlainen helmineule toimisi paremmin ja olisi vähän jämäkämpi. Tai sitten teen toisentyyppistä resoria, katsotaan nyt sitten. Tällaisenakin tämä päähine pääsee todennäköisesti omaan käyttöön mökillä. Väri vain sopisi mainiosti toiseen feresiini, joten voi olla, että kokeilen vielä jotain parannuksia tähän tehdä. Katsotaan nyt sitten, mitä tapahtuu. Lankana oli kaksinkertainen vanha Alabama, ja sitä kului 60 g.

516243.jpg

Kevät saa aina innostumaan kodin sisustuksen uusimisesta, ja niinpä aivan ex tempore kaivoin esiin ainoan keräni juuri sopivan rauhallisen oranssia tennesseetä, ja neuloin Barbara Walkerin toisesta kokoelmasta löytämääni "Torchon Lace Edging" - mallia kahdeksan mallikertaa tällaiseen pieneen kappaan, jonka laitan keittiömme ikkunaan. Tässä kappa on pingottumassa silityslaudan päällä.

516244.jpg

Ja tällaiselta se näyttää keittiön ikkunassa. Ulkona paistaa aurinko, vaikkei sitä kuvasta saattaisi uskoakaan, sillä salama tekee mokomat tepposet. Ilman salamaa taas kuvasta tulee varsin hämärä. Tuo ikkuna on leveydeltään siis vain noin 45 cm, ja minulla on tätä ikkunaa varten jo varsin monta erilaista pikku kappaa. Tämä reunusmalli oli todella mukava ja joutuisa neuloa, ja sitä voisi käyttää joskus toistekin - jos vaikka innostuisi neulomaan mökille ikkunoihin tällaiset matalat kapat. Tai omaan olohuoneeseen... Lankaa tähän kului vaivaiset 40 g.

516249.jpg

ja vielä lisää sisustusjuttuja. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt sopivaa sisustuselementtiä olohuoneemme seinälle, ja joskus alkuvuodesta sain - omasta mielestäni - hyvän idiksen. Koska olohuoneemme on sävytetty vaaleaan puunväriin ja terraan (tuo takkaleivinuunimme on niin dominoiva väriltään, ettei sitä oikein pysty ohittamaan sisustuksessa), päätin neuloa meille sisustustauluja. Osaan tulee jokin pitsikuvio, kuten tähän ensimmäiseen, ja osaan ehkä jokin palmikko- tai aran-malli, tai muuten vain kiinnostava neulemalli. Pingotan tilkut pinkopohjien päälle, ja sommittelen sitten niistä meille seinäasetelman. Tämä tilkku on nyt sitten ensimmäinen laatuaan, lankana on todennäköisesti Janne tai Maija tai jokin vastaava sukkalanka, jota minulla oli pari vajaata kerää. Pitsikuvion malli on Barbara Walkerilta, ja se on nimeltään "Grand Medallion". Kuvassa tilkku on pingottumassa, ja se on kuvattu nurjalta puolelta. Lankaa tähän kului 38 g.

Nyt on taas sitten pohdinnan paikka - mitä seuraavaksi? Ehkä toinen tilkku, tai ehkä olisi jo aika käydä kiinni johonkin isompaan työhön. Tai ehkäpä pitäisi neuloa pari pesukukkasta. Tai sitten aloittaa esikoiselle pusero, itselle hame... Sopivaa ideaa odotellessa taidan neuloa pari mallikertaa Lehtimetsää... =)