Viime yönä meillä herättiin varhaisina aamutunteina siihen, että Kuopus seisoi makuuhuoneen ovella surkeana. Vatsatauti oli iskenyt kesken unien ja sänky oli sen näköinen. Ei muuta kuin petivaatteet pyykkiin ja Kuopus suihkuun, patja arkiolohuoneen lattialle ja siihen viereen pesuvati.

Tänä aamuna makuuhuoneesta ryömi ulos kaksi varsin nuutunutta aikuista. Mies lähti aikaisin töihin hakeakseen sieltä etätöitä, minä jäi kuopuksen kanssa kotiin odottamaan, että mies palaa ja minä pääsen töihin.

Liekö sympatiaa vai empatiaa vai jotain ihan todellista, mutta meikäläiselläkin vatsassa koko ajan kiertää, vaikka ei nyt ihan pahaksi oloksi asti.

***

Sormikin on kipeä, olen tainnut liikaa neuloa, sillä oikean käden etusormessa on kaksi kipeää haavaa, joihin neulepuikon tökkääminen kirvottaa kyyneleet silmistä. Siirryin siis vaihteeksi ja vähäksi aikaa virkkuukoukkuun, ja koukuttelin eilen illalla jo yhden valmiin ja toisen keskentekoisen verkkopipon Esikoisen joukkuekaverille - eilisessä matsissa pojan vanhemmat yksissä tuumin tilasivat pari kappaletta minulta, että saavat maalivahtipojan kurittomat kiharat parempaa kuosiin kypärän alle.

***

Matsista puheen ollen, pojat saivat selkäänsä eilen. Ihan noin niinkuin maalilukemissa (4-0) ja muutenkin. Teki ihan pahaa katsoa sitä menoa jäällä. Kyllä se vain niin on, että pääkaupunkiseudun kiekkokulttuuriin ei ainakaan kuulu opettaa kunnioitusta juniorisääntöjä kohtaan. Jäällä nähtiin törkeitä taklauksia, ainakin kerran yksi granilainen makasi nupsilaisen päällä ja hutki samalla mailalla kypärään ja kaiken huippu oli kyllä se, että vastapuolen pelaaja POTKI jäällä makaavaa nupsilaista, jota oli hetkeä aiemmin taklannut sääntöjenvastaisesti laitaan. Kaikissa näissä tuomarit olivat näköetäisyydellä, mutta yhtäkään tuomiota ei tullut.

Muutaman rangaistuksen tuomarit ihan aiheesta kuitenkin granilaisille jakelivat (ja varmaan kymmenen pahempaa rikkomusta jäi rankaisematta), ja pari nupsilaistakin hiillosti hihansa ja meni niitä jäähdyttelemään jäähyaitioon, mutta kaiken kaikkiaan otti niin päähän, että vaikka periaatteesta en missään tapauksessa kannata maksamista samalla mitalla takaisin, en juuri voinut paheksuakaan, kun aivan pelin lopussa yksi nupsilainen runttasi häntä koko pelin ajan koukkineen, kamppineen ja taklanneen (isompikokoisen) granilaisen laitaa vasten.

Touhua katsellessa tuli vain mieleeni, että monikohan noista vastustajan pojista on jään ulkopuolella koulukiusaaja? Vai olisiko niin, että jhe saavat kiusaamiskiintiönsä täyteen jäällä? Ja mitä mahtaa miettiä valmentaja, joka pää punaisena huusi aitiossaan pojille ja kannusti entistä kurittomampaan menoon? Ja mitä olisi mahtanut miettiä, jos joku nupsilainen olisi todella pelissä loukkaantunut? Masentaa ajatellakin, että joku tuollainen kasvattaa omansa lisäksi toistenkin ihmisten lapsia. Kun nupsin pojat lopuksi kuorossa kajauttivat lopetushuutonsa "Hävittiin tai voitettiin, reilu peli pelattiin!", ajattelin mielessäni, että onneksi nupsin pojat voivat vilpittömästi noin huutaakin.