Tammikuu siirtyy historiaan ja samalla myös Pääasiat. Tosin pipot ovat varmasti tulleet jäädäkseen meikäläisen neulonta- ja virkkausrepertoaariin. Viime vuonna neuloin ja virkkasin 44 pipoa. Tänä vuonna on tammikuun lopussa saldo 20. On ehkä perusteltua olettaa, ettei seuraavien 11 kuukauden aikana synny kuukausittain ihan yhtä montaa pipoa, mutta uskaltaisin silti veikata, että vuoden päätyttyä piposaldo ylittää vuoden 2008 ennätyksen... Vielä on nimittäin Nups-pipojakin tulossa, aivan varmasti.

Upean pakkaspäivän kunniaksi kuvasin viimeisimmät projektit - sisätiloissa... *brrrr*

Yhdeksäs Nups-pipo näki päivänvalon jo pari päivää sitten, mutta kuvaaminen ja lähinnä kuvan lataaminen jäi odottelemaan sopivaa hetkeä.

Lankoina seiskaveikkaa ja floricaa, tutusti 4 mm:n puikoilla. Tällainen malli tilattiin, tämä tulee yhdelle pelaajalle. Nyt pitää kuulema olla sellainen pitkä tupsupipo. Tässä on. Lankaa meni 62 g.

Esikoinen lähtee kohta lätkäjoukkuekaverinsa synttäreille. Lahjaksi esikoinen tilasi minulta pipon, tosin pakettiin sujahti myös viisi sählypalloa ja lätkäkorttipussi. Pipo on tehty esikoisen suunnitelmien mukaan, minulla on ollut tässä vain ja ainoastaan toteutusvastuu...

Juuei, en tiedä miksi juuri tällainen. Värit valittu sopimaan Nupsin joukkuepukuihin, lankana seiskaveikkaa ja 4 mm:n uskollisilla addi-pyöröillä nitkuteltu tämäkin. Lankaa kului 62 g ja koko on reilu.

Neuloin itselleni jo aikoja sitten Vilman Lohikäärmehuivin oranssista Cool Flammesta. joku kummallinen kiire iski kesken kaiken, ja maltoin neuloa huiviin vain kaksi kolmesta siihen varatusta kerästä. Yksi kerä jäi pitkiksi ajoiksi pyörimään orpona lankalaatikoihini. Eilen kuitenkin mietin, että olisi kiva saada vielä yksi pipo Pääasioiden saldoon, joten mieleeni juolahti se yksinäinen kerä. Etsin Ravelrystä sopivalta vaikuttavan ohjeen (jota tietysti modasin hiukan...) ja nyt minulla on kerrankin yhteensopivat kaulahuivi ja pipo, jotka sopivat vielä mukavimpaan ja lämpimimpään talvitakkiini... Jei!

Kuvaan pääsivät livahtamaan myös siipan ja pojan Hymypojat...Cool  Ja pitihän se vanha huivikin ottaa kuvaan kaveriksi! Lankana siis Cool Flamme, jota pitäisi olla kerässä 100 g - pipo painaa 65 g ja kerässä jäljellä 27 g... hmmm...  Puikkoina 8 mm:n pyörö ja sukkapuikot. Ohjetta modasin lisäämällä aloitussilmukoiden määrää 44:stä 52:een, mutta muuten tein ohjeen mukaan lisäykset ja kavennukset. pituuttakin taisin lisätä muutamalla sentillä, ja sitten lisäsin tuollaisen hupsun lenksun päälaelle...Nolostunut Mutta tykkään tästä itse kovasti! Pipo sai nimekseen "From Russia with Love"-pipo, sillä se tuli neulottua ihaillessani ah, niin nuorta ja komeaa Sean Conneryä valkokankaalla maikkarin Bond-leffassa.

Malli oli senverran simppeli ja mukava, että taidan etsiä kaikki orvot paksulankakerät ja väsätä niistä tällaisia... Cool Flammeakin kun tuli juuri ostettua muutama yksittäinen kerä. Harmillista vain, olisi mukava saada niille kavereiksi kaulahuivitkin, mutta se vaatisi lankakaupassa käyntiä. Onneksi huomenna alkavat Lankahamsterit!

***

Kuopus sairastaa edelleen mamman ja papan luona. Eilen oli kuume kivunnut jo 39,5 asteeseen, mutta illalla äitini soitti ja kertoi, että pitkien iltapäivänokosten aikana kuume oli laskenut 36 asteeseen. Tänä aamuna ei ole kuulunut vielä mitään, joten oletan tilanteen rauhoittuneen; "No news is good news", eikö niin? Minullakin oli eilen iltapäivällä lämpöä, ja lähdin töistä siksi hieman etuajassa. Ilta meni kohtuullisen horteisena sohvalla viimeistellen sinimustaa pipoa ja neuloessa tuota oranssia.

***

Mikähän mahtaa olla tilanne Joensuussa? Katsellessani Bond-leffaa ruudun yläreunaan ilmestyi säännöttömin väliajoin punainen infonauha, jossa julistettiin ulkonaliikkumiskielto Joensuun joihinkin kaupunginosiin. Toivottavasti sielläkin päin maailmaa aamu valkeni parempana kuin viime yö.