Tulevana viikonloppuna on vanhempainyhdistyksen järjestämä pääsiäisaskartelutapahtuma, jonka yhteydessä pidämme myös pienet arpajaiset. Arpajaisvoitoista vain oli pientä pulaa, joten sen lisäksi, että kaivelin kätköistäni kaikki mahdolliset voitoiksi kelpaavat, ryhdyin myös tekemään niitä.

Aikaa vain ei ollut mihinkään suurelliseen, joten kun törmäsin ideasivusto Whip Upin kautta Flutterby Patch -nimiseen blogiin ja näin siellä hauskoja ideoita pienistä neuleista, ei siinä kauaa nokka tuhissut, kun olin neulaissut nämä:

3406366142_3c49def1a6.jpg

Kynäkoristeita eli Pencil Cosyja. Lankoina mm. Nalle Coloria, Lidlin puuvillasukkalankaa, Woolia ja Zitron Trekkingiä, vanhaa Brillaa ja merinovillaista Baby-lankaa. Ja tietysti lankahuoneeni kätköistä löytyneitä helmiä.

Paikallisesta Hong Kongista löysin vielä edullisia pieniä muistikirjoja sekä hauskanvärisiä lyijykyniä, ja siinähän se sitten oli: jokaiseen arpajaispalkintoon kuuluu kaksi lyijykynää, kynäkoriste ja muistikirja.

Kynäkoristeet neuloin 2,5 mm:n sukkapuikoilla (kolmella)ja kymmenellä silmukalla, ensin resorin tasona ja sitten sileää neuletta pyörönä, kunnes mittaa oli tarpeeksi (minä tein näistä aika pitkiä, lyhyempikin voisi riittää). Sitten kaventelin muutaman silmukan pois, vedin pään suppuun ja jätin n. 30 cm:n hännän helmien pujottelua varten. Resorin ompelin kiinni aloituslangalla.

Loistava tapa kuluttaa ne kaikkein pienimmät nöttöset jämälankaa! En punninnut näitä lainkaan, mutta epäilen, että lankaa on kulunut 3-5 g per koriste. Ja nämä ovat mukavia pieniä lahjoja varsinkin nuorille neideille, vaikka virpojille palkinnoksi...

3406366136_9c567e09a3.jpg

Näihinhän voisi myös neuloa vaikkapa siemenhelmiä mukaan, tai paljetteja... Ja helmien sijaan voisi pyöritellä tupsuja tai hapsuja, ihan mitä vaan. Kuopus katseli näitä himoiten, mutta nämä menevät nyt kaikki arpajaisiin - eiköhän se Kuopuskin vielä omansa saa!Silmänisku