Huomenna ne alkavat, Lohjan menneen ajan markkinat, meinaan. Taitaa olla kuudes tai seitsemäs kerta kun vietän siellä viikonloppuani. Jos haluat nähdä Keskiäkäisen ihan elävänä, etsi markkinoilta koju nro 19 (Vihdin-Nummelan Ortodoksit ry) ja tule moikkaamaan! Ihan muutaman kojun päässä meistä, juuri kirkolle johtavan käytävän kohdalla on Koivulan tilan koju, jossa myydään mitäpä muuta kuin upeita villoja... =) Sinne taitaa taas kilahtaa jokunen kolikko myös Keskiäkäisen taskusta, vaikkei viimevuotisiakaan vielä ole neulottu.

Muutenkin kannattaa markkinoille tulla! Lohjalla on pyritty säilyttämään se menneiden aikojen markkinoiden tunnelma - ei muovia, ei krääsää, ei helppoheikkejä, vaan myyjinä käsityöläisiä ja yhdistysten puuhaihmisiä. Monenlaista ohjelmaa ja työnäytöksiäkin on aina luvassa, paljon ihmisiä ja puheensorinaa, ja toivottavasti mukava ilma. Auto kannattaa suosiolla jättää kauemmaksi... =)

***

Esikoisen joukkueen peli eilen illalla päättyi masentavasti 0-4, eli Hifk vei voiton. Pojat olivat väsyneitä eikä yritystä ollut nimeksikään. Lisäksi aina rassaa se, että pääkaupunkiseudun joukkueet pelaavat turhan kovaa peliä. Tällä kertaa myös Nupsin riveistä löytyi temperamenttia sen verran, että yksi nuori mies passitettiin suihkuun hänen osoitettuaan mieltään tuomarille, joka aivan asianmukaisesti pisti hänet ja vastapuolen pelaajan nyrkkitappelun päätteeksi jäähylle. Masentaa. Esikoiselle sanoin tänä aamuna, että tapahtui jäällä mitä hyvänsä, pelaaminen loppuu siihen, jos hän ryhtyy nyrkkitappeluihin. Ylipäätään olen hieman tympääntynyt juuri tällä hetkellä siihen, että jäällä alkaa entistä enemmän näkyä tuuppimista ja tönimistä, varsinkin maalivahdin "suojelemiseksi". Hullua ei paljoa tarvitse yllyttää, ja jokaisesta varhaismurrosikäisestä löytyy kyllä pienempi tai isompikin kuumakalle, joka mieluusti alkaa harrastaa hätävarjelun liioittelua, kun sitä luvan kanssa ja isompien mallia seuraten pääsee tekemään. Tämä on juuri se puoli lätkästä, josta minä en pidä. Esikoisellekin olen antanut varsin vastahakoisesti luvan katsoa NHL-otteluita, sillä sieluni ei oikein tahdo sietää sitä väkivallan viihteellistämistä, mitä siinä sarjassa harrastetaan. Esikoinen yritti puolustautua sanomalla, että kyllä valmentaja on sanonut, että pitää puolustaa itseään, jos vastapuolen kaverit alkavat töniä tai muuten käydä päälle. Minä en ole samaa mieltä. Minun mielestäni jäällä pitäisi olla voimassa ihan samat säännöt kuin muutenkin elämässä; mitä hyötyä on yrittää opettaa lapselle, ettei tappeluun saa mennä mukaan ennen kuin äärimmäisessä hädässä, jos jäällä se on sallittua pienimmästäkin provokaatiosta? Eikös lätkässä ole tuomarit sitä varten, että he pitävät tilanteen rauhallisena?

Ja jep, minusta on aivan eri asia katsoa väkivaltaisia tv-sarjoja ja elokuvia (eivätkä meillä lapset kyllä niitäkään katso) kuin katsoa lätkäpelaajien mäiskivän toisiaan. Lätkäpelaajat ovat nimittäin oikeita, eläviä ihmisiä, joihin sattuu ja jotka loukkaantuvat, toisinaan vakavastikin. Leffojen sankarit ovat kaksiulotteisia hahmoja, käsikirjoittajien luomia mielikuvitusolentoja, joille ei käy koskaan todellisuudessa huonosti. Paitsi jos ovat niin typeriä, että tekevät työstäänkin extreme-urheilua. Lapsilleni olen aina koettanut tähdentää, että elokuvat ja tv-sarjat ovat valehtelemisen taidetta - mikään ei ole sitä miltä se näyttää, kun kyse on fiktiivisestä elokuvasta tai ohjelmasta. Toki hahmoihin voi samaistua ja surra, jos heille käy huonosti, mutta he ovat kuitenkin vain hahmoja, eivät todellisia ihmisiä. Hahmoa näyttelevät ihmiset riisuvat rooliasunsa ja lähtevät työpaikoiltaan kotiinsa vahingoittumattomina.

No joo, innostuin saarnaamaan. Sorry.

***

Käsityöpuolella en tunnu nyt saavan aikaan muuta kuin vironvillakeriä. No, siitäkin on hyötyä sitten, kun ensi viikolla on taas mahdollisuus tehdäkin jotain. Kummitytön joululahjakin eilen hieman edistyi, mutta tämä ilta pitää kyllä käyttää ensin markkinakojun rakentamiseen (olen menossa viideksi Lohjalle suoraan töistä - auto on täynnä kojun rakennuskamaa), ja kunhan Lohjalta on selvitty, pitää ensin katsoa, että kaikissa myyntitavaroissa on hinnat ja muut laput paikallaan ja pakata sitten kaikki autoon valmiiksi odottamaan huomista. Lohjalla pitää kuitenkin olla jo puoli yhdeksän maissa viimeistään.

Mutta nyt muihin hommiin. Hyvää viikonloppua kaikille!