vaan väsyttämällä, sanoo vanha sanontakin, mutta ei sitä otsikkoa keksi edes väsyttämällä. Eikä väkisin, joten olkoon näin.

Sunnuntaina huiskaistiin Forssaan seuraamaan Esikoisen lätkäpeliä. Pakko sanoa, että jos oli edellinen lätkäreissu surullista hommaa (NuPS otti neniinsä 15-1), niin tällä kertaa oli vähän hauskempaa, pojat voittivat ottelunsa FoPSia vastaan 11-3. Tänäkin iltana on lätkämatsi, tällä kertaa kuitenkin kotihallissa, jossa NuPS kohtaa HIFKin. Pelaajien vuosikertahan on tuota mainiota vuotta 1997, eli turhan vakavasta asiasta ei liene kysymys. Äidilläkin riittää tänään jännitystä matsissa ihan eri lailla kuin normaalisti, minä nimittäin istun kuuluttamassa. Huhheijaa, toivottavasti ei mene pelaajat sekaisin ja tilanteet solmuun, tai en ala kannustaa poikaa, kun pitäisi vain neutraalisti hoitaa hommat... =)

Forssassa eksyimme paikalliselle kirpparille, ja niin meni langaton lokakuu ihan viime metreillä yli laidan. Suuresta sortumisesta ei ollut kysymys, mutten malttanut jättää lankoja sinnekään... Ostin luonnonvalkoista Top Woolia kahdessa eri pussukassa yhteensä kaiketi n. 200 g, hintaa kertyi 1,90 euroa, ja aika ison mötikän siniharmaata mattolankaa hintaan 1,20 euroa ja vielä kuusi kiekkoa poppanakudetta hintaan 3 euroa. Että halvalla kun sai, en enää jaksanut tuota sulovilenismiäni tukahduttaa.

Menomatkalla Forssaan neuloin taas yhden kerän lisää äitini kaulaliinaan, se on siis 2/3 valmiina, sillä jäljellä on enää yksi kerä. Hassu juttu muuten, tuo yksi kerä riittää just ja tasan yhteen ns. mallikertaan, jossa on aina 18 kerrosta yhtä ribbimallia ja kuusi ribbimallia yhteensä, eli yhden mallikerran korkeus on 108 kerrosta. Olen nyt kaksi mallikertaa neulonut, ja kerästä on aina jäänyt noin 30 cm:n pätkä jäljelle, kun mallikerta on tullut valmiiksi. Hupaisaa, mutta tietääpähän tarkkaan, kuinka monta metriä tuohon kaulaliinaan saa kulumaan.

Paluumatkalla vaihdoin neuletyötä, aloitin taas yhden otsapannan neulomisen mustasta isoveljestä, mutta lankakerä loppui kesken viitisen kerrosta ennen pannan isomman osan valmistumista. Jatkoin hommaa kotona uuden langan kanssa, mutta ei neule enää pannaksi halunnutkaan, vaan päätin jatkaa neulomista, ja sitten päätin lisätä silmukoita, ja sitten päätin neuloa pari kerrosta nurjaa, ja sitten päätin kaventaa sopivasti säteettäin, ja lopulta minulla oli musta barettityyppinen viritys valmiina. Koska aloitus on edelleen tuon Villapallon otsapannan rullautuvaa mallia, huomasin baretin perin monikäyttöiseksi: tarvittaessa saan siitä hassun rastapipon, kun rullaan aloitusreunan mahdollisimman pieneksi (alle tarvittaisiin vain aika paljon isommat hiukset kuin minulla on), vetämällä lakiosan eteenpäin piposta saa ilmetyn Luther-hatun (tiedättehän ne vanhat puupiirrokset uskonpuhdistajasta...) ja rullaamalla reunaa maltillisesti on käytössä perusbaretti. Ja jos nostan aloitusreunan niin ylös, että se koskettaa noita nurjia kerroksia (baretin "taite"), niin käytössäni onkin ihan peruspipa. Ja jos joskus kyllästyn tuohon monikäyttöisyyteen, voin toki ommella baretin alareunaan ihan käänteenkin, saanpahan sitten siistin kaksinkertaisen reunan siihen.

Näinhän nämä keskiäkäisen neuleet yleensä muodostuvat: piti tulla liivi, mutta tulikin - lompakko...=) Tai tässä tapauksessa enemmänkin ehkä niin, että piti tulla lompakko ja tulikin laukku. Lankaa sain kulutettua 90 g, barettiin upposi mistä lie jääneet kolme erikokoista mustaa isoveli-jämäkerää. Kunhan nyt tulee sopivia pakkasia ja saan pipani käyttöön, täytyy ehkä vähän pohdiskella, josko sitä pitäisi vielä tuunata hassummaksi jollain tavalla - jos on pakko pitää hattua, sen pitää ainakin olla hassu.

Edit klo 21.25: ensimmäinen kuulutusilta jäähallissa sujui lähes virheittä, ja kun pojatkin menivät voittamaan ottelunsa 3-1, ja kun Esikoinen teki ottelun ensimmäisen maalin ja syötti kolmannen, niin onhan tässä aihetta tyytyväisyyteen. Juhlan kunniaksi ajattelin postata kuvankin tuosta hassusta mustasta hatustani... =)


1023092.jpg

Pään virkaa sai toimittaa pianon päällä majaileva pieni pöytälamppu. Aamuhämärissä on jokseenkin vaikeaa ottaa asiallista kuvaa mustasta neuleesta...