Fufo numero 2 on valmistunut!

1624269.jpg

1624271.jpg

Novitan taikabolero minulle itselleni tuli sitten valmiiksi. Lankana vuonna kivi ja kirves Novitan tehtaanmyymälästä pussilankana ostettu nimetön ja vyötteetön lanka, jonka koostumukseksi arvelen puuvillan ja viskoosin sekoitusta. Lanka on painavaa ja epätasaista, ja väriltään hyvin tummansinistä, melkein mustaa. Puikkoina oli addin 6 mm:n pyöröt ja virkkuukoukkuna 5 mm:n koukku. Hiha- ja kauluspitsi on omien kulmakarvojen takaa, en tykännyt ohjeen alkuperäispitsistä - liian koreaa minulle. Halusin vähän suoraviivaisemman mallin ja tästä kyllä tykkään.

Koko: minulle sopiva. Päätin haluta vähän niukemman, vaikka lankaa olisi toki riittänyt virkata vaikka kuinka pitkälle. Neulottu osa on n. 66 cm pitkä eli taisi olla koon L mukaan tuo mitta. Kappaleen leveyttä en kertaakaan edes mitannut, mutta aika passeli se on. Silmukkamääräkin piti arvailla, kun ei tuo lanka taida vastata yhtäkään lehdessä tyrkyllä olleista vaihtoehdoista.

Mutta valmista tuli, ja tästä taisikin tulla ihan käyttövaate. Painoa on 490 g, lanka on n. 100 g kerissä joten hiukan alle viisi kerää tähän kului. Mitähän noille jälkeenjääneille (4-5 kerää) vielä tekisi? Olen tästä langasta virkannut jo yhden ison huivi, joten hieman jo tympäisee, mutta katsotaan.

Nyt voisi melkein välillä tehdä jo jotain ihan uuttakin... kaksi ufoa on jo selätetty ja vasta viikko tätä kuukautta on kulunut... ;-)