Otsikko ei nyt tällä kertaa viittaa minuun, vaan siihen 50 % perheestä, joka tällä hetkellä sairastaa kotona. Siis Siippa ja Kuopus. Neiti sinnittelikin pisimpään terveenä tästä perheestä. Siippa kävi eilen kuittaamassa kolme päivää sairaslomaa ja antibioottikuurin työterveyslääkäriltä, ja neiti tallusti aamulla huoneestaan silmät liki umpeen turvonneina, räkää valuttaen ja yskien. Ei kun soittamaan koululle, että neiti lepää nyt päivän tai pari, sillä ensi viikolla on tiedossa vuosi sitten murtuneen käden korjausleikkaus, ja silloin pitää olla kunnossa.

En nyt mene kehumaan omallakaan kunnollani, siipan yskintä herätti minut useita kertoja viime yönä, joten unen laatu on ollut heikkoa ja määräkin vähäinen...Päättämätön Mutta töihin pääsin kuitenkin.

***

Perheen lätkäsankari jatkaa leijumistaan. Eilen oli mennyt jäähalliin vapaavuorolle iltapäivällä ja illalla oheisiin joukkueen kanssa. Minä kävin hakemassa oheisista, ja poika valitteli, ettei vielä ollut tarpeeksi liikuntaa yhdelle päivälle. Kauhea puheripuli lapsella on koko ajan, ei tule yhtään isäänsä vaan enemmän minuun siinä suhteessa... Silmänisku

***

Fetaher and Fan Comfort Shawl on nyt kotona odottamassa, että pääsen ajoissa kotiin, laitan likoamaan ja pingottelen sievästi. Ihanan lämmin siitä tulee... Ensimmäinen Nups-pipokin hyppäsi jo pois puikoilta, mutta en ole tyytyväinen. Pipo on lievästi modattu Hurricane Hat, mutta sininen Katian Merino on hieman liian ohutta alkuperäiseen silmukkamäärään, joten piposta tuli turhan päänmyötäinen sopiakseen minulle. Mutta ehkä se sopii jollekulle muulle. Tuo Nupsin väriyhdistelmä on vain niin järkyttävä, että siitä on vaikea saada aikaiseksi silmääni miellyttävää pipoa: kirkkaansinistä ja keltaista... ihan Ruotsin lipun värit. Oikeasti keltaisen pitäisi olla enemmän appelsiiniin vivahtavaa, mutta sellaista on vaikea löytää. Seuraavassa pipossa täytyy kokeilla Florican keltaista, jospa se olisi siedettävämpi.

Kävin paikallisessa Prismassa ja sorruin ostamaan vuoden ensimmäiset langat ja elämäni ensimmäiset Mambot... Mambon alennettu hinta, 3 euroa/kerä ja kuinka ollakaan juuri sopivat keltainen ja kirkkaansininen vaikuttivat ostopäätökseen jonkin verran... Kuusi kerää ostin, neljä sinistä ja kaksi keltaista, ehkä noista jokunen pipo syntyy.