Vaihtelun vuoksi ei yhtään kuvaa tämän postauksen yhteyteen... Silmänisku Matkakuvat ovat kotikoneella tallessa, enkä viikonloppuna jaksanut sorvata enää yhtään kollaasia. Pitäisi myös kuvata kaikki reissusta ostetut kirjat ja lehdet sekä loput langat ja helmitarvikkeet ja... Mutta viikonloppu meni aika rattoisasti Lohjan museon makasiinissa patsastellen ja karjalaisia käsitöitä esitellen, joten kuvaamiset saavat odottaa vielä hetken.

Tuumasin, että tämähän oli kuitenkin MYÖS käsityöblogi, joten kai sitä pitäisi kertoa myös vähän niistäkin... Reissussa ei paljoa valmistunut - kumma kyllä... Kälylle virkkasin koneessa menomatkalla yhden tiskirätin, joka jäi sinne ja josta en edes kuvaa älynnyt ottaa. Lankaakin kului ihan järkysti, loppukerän punnitsin kotiin päästyä ja jäljellä oli 15 g, joten tiskirätti lienee painanut 35 g. Toinen valmistunut käsityö oli kamerapussukka Sugar'n Creamista. Isäntä nimittäin innostui ostamaan meille uuden ja paremman kameran jenkeistä, ja kun noihin mokomiin ei enää nykyään tunnu koskaan kuuluvan omaa pussukkaa samaan kauppahintaan, niin minä lahjoitin omasta kamerastani pussin uutukaisen ihanuuden suojaksi, ja koukuttelin saman tien uuden ja ehomman oman kamerani pintaa pehmustamaan. Öh, siitäkään ei juuri nyt satu olemaan kuvaa...

Virkkasin reissussa myös kerrosta vaille valmiiksi Lidlin sukkalangasta yhden kolmiohuivin. Jospa sen saisi virkattua loppuun ja pingoteltuakin vielä ennen seuraavaa lomaa. Kotiin jäi paluutani odottamaan yksi melkeinvalmis huivintekele, joka sitten pääsikin heti työn alle. Paha kurki kumminkin, lanka lopahti vähän kesken (se ihana Järbon Raggegarn), mutta sohvarahilla oli sopivasti vajaa kerä mustaa Floricaa, jolla neuloin huiviin lyhyen röyheloreunuksen. Sekin mokoma lopahti sitten kesken päättelykerroksen! Olin ihan varma, että minulla piti olla vielä yksi kerä mustaa Floricaa parakin suojissa, mutta kun menin sinne etsimään, ei kerää löytynyt. Kaivelin sitten jostain toisesta laatikosta jonkin toisen musta lankakerän ja päättelin huivin loppuun sillä. Saattoi olla mustaa Woolia, mutta vannomaan en mene. Päättelyhomman jälkeen menin vanhaan lankahuoneeseen etsimään jotain ihan muuta, ja päällimmäisenä pöydällä pönötti se kaipaamani musta Florica-kerä. Nielin kiroukseni ja tuumasin, ettei vanhuus tosiaankaan tule yksin, ja että olisi syytä roudata ihan kaikki neulekamat sinne parakkiin ja vähän äkäisesti, ettei satu tuommoista toista kertaa. No, huivi on valmis ja odottaa pingotuskeijua kylään - minneköhän kesälomalle sekin ystäväpieni on kadonnut???

Museolla oli mukava päivystää, sillä ihan asiaan kuului olla neule kädessä, ja niinpä hyvin on edistynyt myös Mokkasukasta tekeillä oleva neulottu kolmiohuivi, jota aloittelin jenkkilässä matkan viimeisinä päivinä. Eilen illalla huivi jäi odottelemaan innoitusta reunuksen suhteen, lankaa on 100 g vyyhdistä jäljellä silmämääräisesti arvioiden ehkä 30 g, joten kohta on tuokin huivi valmiina. Sen valmistumisen jälkeen olenkin sitten aika ymmälläni, että mitä ryhtyisin tekemään... Erilaiset puuvillajämät ovat kuitenkin kummitelleet pitkin ja poikin ja kuiskailleet kutsuvasti luokseen - voipi olla, että niistä alkaa jotain syntyä - tai sitten ei.

Kesäkuu jäi tuotoksiltaan siis varsin köyhäksi, ja varsinkin Fufoilu kutistui kohdallani siihen, että yhden työn purin takaisin langaksi, ja vähätöisimmät työt sain päätökseen. Kuopuksen torkkupeitto on edelleen vaiheessa. Ihan hävettää.