Pipokausi kun pääsi alkamaan, niin flow'ta on mahdoton enää estää. Pipoja puskee kuin liukuhihnalta. Pari on taas valmistunut, ja kolmatta pukkaa puikoilla, mutta kuviin asti en ole valmiitakaan saanut, sillä on ollut vähän muutakin puuhaa iltaisin...

Eilen oli vanhempainyhdistyksen vuosikokous. Ihme ja kumma, kokoukseen ilmaantui myös juuri ja tasan riittävä määrä muitakin osanottajia kuin hallituksen jäseniä, joten saimme koottua uuden hallituksen puuhaa koordinoimaan. Minä olin kovasti vakuuttanut jääväni pois puheenjohtajan pallilta, mutta lupasin jäädä vielä vuodeksi, ja sain vielä yhden uskollisen mukaani vanhasta hallituksestakin. Viime vuoden vuosikokouksessa olimme jo kertaalleen päättäneet, että yhdistys saa mennä telakalle, kun ei uusia kasvoja saada mukaan, mutta tänä syksynä kävin vielä koulun yhteisessä vanhempainillassa vetoamassa vanhempiin, että toiminnalle annettaisiin mahdollisuus jatkua, ja ilmeisesti meikäläisen puhetaito teki ainakin muutamaan vaikutuksen. Hyvä niin, tuntuu taas ihan hyvältä ajatukselta jatkaa hommien paiskimista.

Erityisen mukavalta tuntui se, että kun hallituksesta nyt jäivät pois sekä sihteeri että rahastonhoitaja, uusien joukosta löytyi hyvin vaivattomasti ja vapaaehtoisesti uudet vastuunkantajat tilalle. Näin homman pitäisikin toimia.

***

Kiitos muuten edellisen postauksen pipokommenteista. Sari, mallikerta ei ole sama kuin Rinsessa-myssyssä, sillä siinä tehdään langankierto, jolloin "palmikon" keskelle muodostuu reikä, ja palmikon "kierto" tehdään ylivetokavennuksella.

Tässä "valepalmikossa" ei reikää ole, sillä palmikko muodostuu neulomalla kaksi oikein yhteen ilman, että silmukoita pudotetaan puikolta, ja sitten neulotaan vielä ensimmäinen niistä silmukoista kertaalleen oikein ja vasta sitten pudotetaan molemmat silmukat puikolta. Perusneuleena on 2o, 2n -ribbi, ja noiden "palmikkokerrosten" välissä neulotaan kolme kerrosta tuota perusneuletta. Erittäin käyttökelpoinen mallineule, suosittelen! Sillä saa hyvin napakoita pipoja aikaiseksi. Tuota perusmallia kun voi sitten muokata mieleisekseen jättämällä "palmikoiden" väliin enemmän nurjia silmukoita, neulomalla useampia kerroksia palmikkokerrosten väliin, tai vaikkapa tekemällä vuorotellen palmikkona 2o ja väliin normaalia 2o -ribbiä. Pitäisi vielä saada kokeiltua, miten tuon saisi tehtyä toiseen suuntaan kiertyvänä, niin jo kelpaisi väännellä valepalmikkoa vaikka millaista...

***

Tänä iltana neulominen saa väistyä taas keilailun tieltä. Ei hullumpaa ajanvietettä sekään...