Juhlistin toisen lomajaksoni alkamista käymällä ensin Sellon Anttilassa törsäämässä: mukaan lähti Kultainen kompassi ja I am Legend -dvd:t sekä kolme kerää harmaata Veeraa sekä yksi kerä kirkkaanpunaista Seiskaveikkaa. Veeraa siksi, että sitä minulla oli jo muutama kerä ennestään ja ne tarvitsivat kavereita, ja seiskaveikkaa siksi, että kuopuksen torkkupeiton neljäs värikynä alkaa olla valmis, ja viimeisestä eli viidennestä tulee kirkkaanpunainen - ja minulla oli sitä entuudestaan vain yksi, hieman vajaa kerä. Tosin en minä aio langan ostamista sen kummemmin perustella, kuten koskaan aiemminkaan.

Ajelin kotiin kiireettömästi ihanassa auringonpaisteessa nauttien täysin siemauksin Lyytin tarjoamasta kyydistä, ja kotiin päästyäni pääsin valmiiseen ruokapöytään (kiitos, aviosiippa). Syötyäni otin neuleen, kuopuksen ja cd-soittimen, kannoin pihaan pari tuolia ja siinä istuimme yhdessä kuuntelemassa Tom Sawyerin seikkailuja äänikirjana.

Ja loppuilta on kulunut neuloen ja Kultaisen kompassin tekstejä ääneen lukien. Olipahan varsin jännittävä ja ehkä vähän turhankin väkivaltainen leffa kuopukselle, mutta hän jaksoi olla siitä kiinnostunut ihan koko elokuvan ajan. Harvinaista.

Eilen illalla otin ja purin tuota kälykkeen kesähattua jonkin matkaa, ja virkkasin siitä hieman napakamman. Muutin myös lierin paremmin mieleisekseni, ja nyt siitä tuli liki kelvollinen. Saa nähdä, kelpaako kälykkeelle. Ja kelpaako isoveljelle harmaasta Veerasta virkattu kallosuoja... =)