Tulipa virallisen oloinen otsikko, mutta ei tässä sateenharmaata maanantaiaamua viettäessä mielikuvitus lennä tuon pitemmälle. Tajusin aamulla, että pukeutuminenkin meni ihan säätilan mukaisesti, harmaata ja mustaa, tosin on todettava, että nämä värit ovat lemppareitani muutenkin, jopa ihan aurinkoisinakin päivinä. Omista käsityötuotoksista tänään kaulaani lämmittää harmaankirjava Syysaamu-huivini, jonka ohje julkaistuu siis kaiken kansan luettavaksi ja tehtäväksi heti, kun uusi Ullakin ilmestyy. Taas ajattelin Maartsia lämpimästi aamulla, kun huivin kaulaani kietaisin... =)

Kulunut viikko oli käsitöiden suhteen varsin köyhä: juuri mitään ei tullut valmiiksi asti, koukuttelin lähinnä keskeneräisiä huivivirkkauksia, neuloin kuopuksen värikynäpeiton ensimmäistä suikaletta ja sitä rataa, mutta perjantaina sain huikean inspiraation eksyttyäni di tutto cuore -blogiin. Sieltä bongasin viimeinkin minun makuuni sopivan vauvan kypärämyssyn ohjeen, jota piti siis heti viikonloppuna päästä kokeilemaan. Tuumasta toimeen, kaivelin laatikosta farkunsinistä Woolia ja vasta hankkimani kolmosen bambusukkapuikot ja aloin tikutella ohjeen mukaista pipoa.

Lauantaina iltasella tulikin sitten jo valmista, mutta ah ja voi, pipo ei kyllä ole alle kolmikuisen päähän sopivainen - vaikka ei meillä kotona kyllä sen kokoista päätä ole käytettävissä kokeiluun... Kuopuksen Anni-nukke on n. 60-senttisen vauvan kokoinen (käyttääkin neidin vauvanvaatteita) ja hänen päähänsä pipoa mallasin. Oli iso, ja kun ajatuksenani oli tehdä suvun uusimmalle tulokkaalle juuri nyt tai ainakin kuukauden sisällä sopiva päähine, ei auttanut muu kuin kaivaa toinen kerä Woolia, tällä kertaa vaaleansinistä, ja ryhtyä tikuttelemaan toista pipoa. Toinen pipo siis valmistui eilen illalla, ja tänä aamuna heti kokeilin sitä Annin päähän.

965904.jpg

Juu, pitelen tätä vauvelia vähän turhan tuimasti tuosta vatsan kohdalta, mutta olkaa huoletta, nuken vartalo on pehmoinen, ja yhtäkään oikeaa vauvaa ei vahingoitettu tätä kuvaa otettaessa... langanpäät ovat vielä päättelemättä, sillä pipo vietti yönsä kevyessä pingotuksessa. Mutta katsokaa ja ihailkaa - nyt on tehty ainakin nuken päähän sopiva kypärämyssy!

Ja tässä kuvassa molemmat myssyt - tästä näkeekin tuon hienoisen kokoeron. Tulipahan nyt sitten tehtyä samantien sekä tälle syksylle että ensi keväälle sopiva pipo, ja voihan se olla, että mahtuu vielä vuoden päästäkin päähän, mene ja tiedä.

965906.jpg

Ohje pipoihin on siis täältä, tuo tummempi sininen on tehty jokseenkin ohjeen mukaisilla spekseillä, ja vaaleammassa pipossa aloitusneliöön tuli 22 silmukkaa, kerroksia 44, ja kasvoja reunustavaan resoriin sekä kaulusosaan kumpaankin silmukoita 66. Lankaa kului pienempään kokoon 46 g eli mitätön pikku nyssykkä lankaa jäi, ehkä olisi voinut neuloa vielä yhden kerroksen pituutta, mutta olkoon noin. Suurempaan kokoon lankaa meni 56 g eli piti aloittaa toinen kerä Woolia. Tuohon pienempään kokoon siis riittää yksi kerä, isompiin kokoihin on syytä varata kaksi kerää tai hankkia jotain sellaista lankaa, jossa on metrejä enemmän.  Maddaleena oli tehnyt oman mallikappaleensa Regia Silkistä, jossa muistaakseni on metrejä 200 per 50 g, ja todennäköisesti piposta tulisi hieman pienempikin tuolla langalla, ei tarvitsisi vähennellä silmukoita.

Seuraavaksi kokeilen neuloa pipon nelosen puikoilla ja todennäköisesti kaksinkertaisella Lanettilla TAI seiskaveikalla tai molemmilla, katsotaan nyt. Tai sitten lisään silmukoita ja teen kolmosen puikoilla.

Näitä oli mukava neuloa, vaikka yllättävän työlästä tai ehkä lähinnä aikaavievää tämä oli. Tuo farkkusininen Wool oli paljon mukavampaa neulottavaa kuin vaaleansininen, joka hajosi helpommin säikeiksi, ja jouduin muutaman silmukan korjailemaan, kun ainaoikeaa vauhdilla neuloessa olin tullut ottaneeksi vain ohuen säikeen puikolle - eihän semmoinen sovi, joten aikaa tuhraantui varsinkin tuossa vaaleansinisessä korjailuun. Mutta uskallan veikata, että nämä ovat käytännössä hyvinkin tarpeellisia ja toimivia myssyköitä. Jos vain tällä viikolla aikaa riittää, neulon näiden myssyjen saajan isosiskolle (2 v) sopivan myssyn samaan pakettiin mukaan. Täytyy vain miettiä, tekisinkö neidille yhden kypärämyssyn ja sen kaveriksi jotain muuta pientä kivaa, vain neuloisinko kypärämyssyn lisäksi jonkin hienostelumyssyn ja sille vielä huivin kaveriksi vai...

Kuten huomaatte, ei meiltä projektit lopu... Kohta pitäisi kyllä keskittyä täysillä jo joulun juttuihin ja lähinnä menneen ajan markkinoiden tuotteisiin... Ja virkkausringin tossukuukausi on kovaa vauhtia menossa, enkä minä olen vielä saanut edes yhtä paria tossuja aikaiseksi... Mutta tämä taisi tällä erää olla tässä, lisää kypärämyssyjä siis tiedossa lähipäivinä!