Perhe viettää lauantai-iltaa olohuoneen sohvalla seuraten Suomi-Tshekki -lätkämatsia, ja minä istun koneella... saunasta tultiin melkein tunti sitten ja Kuopus on esitellyt koko päivän kiukuttelutaitojaan ensin Mammalle ja sitten minulle ja isälleen. On tainnut olla turhan rankka päivä mäenlaskuineen ja muine aktiviteetteineen.

Isänpäivälahjat valmistuivat viime hetkessä... Tänään pojat ehtivät tuskin oven perässään sulkea kun minä jo istuin sohvalla ja neuloin kuumeisesti aviosiipan illuusiokaulaliinan toista päätä. Sain sen valmiiksi ja pääteltyäkin, höyryteltyä ja nyt se odottaa vain paketointia - sekin on tehtävä sitten, kun aviosiippa on jo mennyt nukkumaan. Isän solmio on viikon odottanut päättelyä ja höyrytystä, ja nyt sekin on sitten tehty, ja hetken päästä laitan samaan pakettiin lasten avustuksella tehdyt valokuvakehysmagneetit ja solmion. Aviosiipan huivin kaveriksi neuloin pikapikaa tuossa viikolla mustan pipon Tychus-pipoa mukaillen, mutta senkin takasauman ompelu ja päättelyt jäivät tähän iltapäivään. Mutta nyt on siis kaikki valmista.

Huomenna on edessä reissu Helsinkiin isänpäivälounaalle ja karjalaiseen juhlaan. Sen jälkeen isät ja Esikoinen menevät katsomaan lätkämatsia Hartwall Areenalle, ja me tytöt tulemme kotiin jatkamaan sunnuntain viettoa joissakin muissa merkeissä. Esikoisen lätkäjoukkueen toinen puolisko edustaa huomisessa Suomi-Ruotsi -matsissa, ja tänään on jo laitettu valmiiksi huomista odottamaan Esikoisen edustuspaita (maajoukkuepaita) sekä kolme pientä Suomen lippua. Kisat siis alkakoot!

Isänpäivälahjojen viimeistelyjen lomassa olen viimeinkin aloittanut arpajaispalkintojen teon joulukuun markkina-arpajaisia varten. Työn alla on tällä hetkellä tiskirätti puuvillalangasta, ja jatkoa pitää seurata erilaisten pesulappujen, saippuapussien, pesukintaiden, magneettien, heijastimien ja pyyheripustimien merkeissä... Äidinkin pestasin jo ompelemaan käsipyyhkeitä ja patalappuja, joten kyllä se tästä!