Lapsilla se alkoi virallisesti tänään, kun oli kevätjuhlat ja saivat todistukset. Olin niin ylpeä lapsistani, että hyvä kun nahkoihini mahduin, vaikka nahoillani on mittaa liikaakin... =) Esikoinen sai nyt neljännen luokan päätteeksi ensimmäisen numerotodistuksensa, jonka keskiarvo oli (en tiedä lasketaanko käytösnumeroa keskiarvoon) ilman käytösnumeroa 9,1. Kuopuksella on edelleen sanalliset arvostelut ja rasti ruutuun -systeemi, ja niin erityisluokalla kuin onkin, olipa neiti jossain veljeänsä parempi - sääntöjen noudattamisessa isoveli ei koskaan onnistunut saamaan kiitettävää...=) Neidillä sujuu matematiikka vallan mainiosti, kertotaulustakin tuli kiitettävä, mutta oikeinkirjoitus ja omien tarinoiden kirjoittaminen tuottavat hankaluuksia. Yhtä kaikki, hienosti on mennyt molemmilla!

Minäkin ahkeroin ja sain kuin sainkin kuopuksen opettajalle ja kouluavustajalle lahjat tehtyä. Tiedän heidän arvostavan itse tehtyä, joten kuopuksen valinnan mukaan virkkasin molemmille samanlaiset verkkokassit kesän rientoihin:

1603198.jpg

1603199.jpg

Lankoina kasseissa on Lidlistä ostettu Colorado sekä Secret Woolista hankittu Sugar'n Cream. Kassit eroavat toisistaan ainoastaan hieman erilaisen "pohja"muodon ja olkahihnojen värityksen suhteen. Malli jälleen kerran omien kulmakarvojen takaa. Coloradoa tähän kului n. 285 g ja Sugar'n Creamia 55 g, yhteensä kassit painavat siis 340 g.

Ehdinpä myös sitten viimein virkata uudelle kameralleni kotelonkin: aloittelin tätä Tallinnan reissussa ja tein loppuun eilen illalla kotona.

1603194.jpg

1603195.jpg

Näissä kuvissa kotelon sisällä tosin on vanhempi kameramme, sillä uudella kun piti ottaa kuvia... =)

Lankana on Secret Woolista tilattu Sugar'n Cream, väri viininpunainen. Tilasin aikoinaan kymmentä eri väriä kerän kutakin, ja tällaisiin pikkutöihin nuo kerät ovat vallan omiaan. Koteloon virkkasin tosipitkän lipareen, sillä se kiertyy kotelon ympäri tuoden lisäsuojaa kameralle, ja tuon rannenauhan avulla kotelo suljetaan. Lankaa tähän kului 35 g, eli puolet kerästä jäi vielä jäljelle.

Niin, kävin tosiaankin Tallinnassa, ja Karnaluksissa, sillä muualle en enää ehtinyt. Rahaa sain palamaan ihan kiitettävästi, sillä lievää pahempi hamsteri iski minuun taas kerran. Lasten varamammalle toin talven sukkaneulontaa varten aimo varaston Fortissima Sockaa monenväristä, niitä lankoja tuli yhteensä kilo eli 20 kerää. Itselleni toin kuvassa näkyvät langat:

1603193.jpg

Schoeller + Stahlilta kahta väriä Scooteria yhteensä kilo, vaaleanharmaata Portofino Souffleta 6 kerää (näistä teen itselleni kesäisen huivin!) sekä slovakialaista Lori-lankaa 10 kerää eli puoli kiloa oliivinvihreänä.  Lorista olen ajatellut itselleni hametta, samoin kuin ruskeasta Scooteristakin, punaisesta Scooterista tuumailen kesäistä villatakkia/boleroa/mitälie kuopukselle. Että ihan valmiit suunnitelmatkin on olemassa... =)

Muutakin tavaraa tuli hankittua: yksi addin virkkuukoukku, neulemylly, pellavapitsiä metrikaupalla jne. sekä pari kivaa hyshysjuttua, jotka lähtevät ensi viikolla Ixulle ja Kaisalle, viimeinkin, blogiarvonnan palkintoina. Myös hankin varastoon korutaustoja, silkkinauhoja yms. pientä sälää.

Tuumasin lähteä mukaan Helmiksen Fufoiluun, kun nurkista löytyi edes pahemmin etsimättä ainakin viisi UFOa, joista kuvassa neljä:

1603200.jpg

Lisäksi löysin kuvan ottamisen jälkeen vielä pari neulottua tilkkua (ikuisuusprojektini: olohuoneen seinätaulut) ja jossain vielä löytämättä piiloilee ainakin yksi UFO - nimittäin isälleni tekeillä olevat villahousut. Mutta kuvassa siis ylhäältä vasemmalta viime keväänä aloitetu hihatin, jonka itse asiassa jo purin takaisin kerille. Päätin jo, että tästä langasta tulee jokin Doris Chan -projekti, mutta mikä, se on vielä päättämättä. Ylhäällä oikealla on todellinen kestoprojekti, torkkupeitto esikoiselle. Peiton isoäidinneliöt olen virkannut jo vuosia sitten, ja viime kuussa jo päätin nyt tehdä tämän loppuun, ja sain kuin sainkin neliöt virkattua yhteen ja reunustakin olen virkannut jo varsin pitkälle. Tämä työ piti laittaa sivuun, kun tuo tilattu bolero ja kuopuksen opettajien lahjat piti ensin saada valmiiksi, mutta nyt on hyvää aikaa viimeistellä tämä, ettei se enää jää roikkumaan. Alhaalla vasemmalla puolestaan on oma viritykseni Novitan bolerosta, joka minun piti kokeilumielessä neuloa ennen sitä tilaustyötä, mutta se jäi sitten jonkin jalkoihin... hyvät mahdollisuudet olisi nyt tehdä tuokin loppuun ja saada bolero käyttöön. Alhaalla oikealla on sitten kuopuksen torkkupeiton alku, kynänmuotoinen pitkä tilkku, jolle pitäisi neuloa kavereita ainakin kolme kappaletta samanlaisia, ja kenties viideskin vielä. Tätäkin aion ainakin jatkaa eteenpäin kesäkuussa, mutta hieman epäilen sitä, saanko peittoa tehtyä loppuun asti kesäkuun aikana. Virkaten voisi valmista tullakin... ;-)

Oikeastaan voi olla ihan tyytyväinen - minulla ei noita UFOja kovin monia ole, ja niistäkin puolet on jo varsin pitkällä. Isän villahousuistakaan kun ei puutu kuin lyhyet lahkeet, jos nyt ensin löytäisin koko neuleen jostakin...

Että tämmöistä tänne. Nyt lähden ripustamaan pyykkiä ja kenties aloittamaan jonkin ufon fufouttamista...