Keskiäkäisen laatuaika alkoi tänä aamuna, kun perheemme jakautui kahtia. Minä käännyin kotitieltämme vasemmalle Espoon suuntaan ja isäntä suuntasi lasten kanssa autonsa Hanko-Hyvinkää -tielle, kohti keskistä Suomea ja mökkiämme. Lapset vain vilkuttelivat takaikkunasta, kun minä hurautin heidän ohitseen eri suuntaan. Juu, perhe siis lähti mökille muutamaksi päiväksi syyslomailemaan, palailevat sitten torstaina, ja siihen asti meikämannella on tätä laatuaikaa... =)

Meille muutti eilen myös uusi perheenjäsen. Kuntopyörä. Hieno vehje, pakko sanoa. Mittaa sykettä ja rasvaprosenttia ja vaikka mitä... en kyllä vielä uskaltautunut ollenkaan rasvaprosentin mittaukseen, mutta tänä aamuna ennen pesulle menoa jo kipusin puikkoihin ja annoin mennä, 3,6 km nelosen vastuksella, aikaa kului noin 8 minuuttia ja kaloreita kului pyörän väitteen mukaan peräti 101. Uskoiskohan? No, olemattomaan liikuntaharrastukseen kun nyt lisää joka päivä kuntopyörän polkemista, niin eiköhän se kunto tästä pikkuhiljaa kohene. Ainakin olisi kova yritys.

Minulla oli eilen iltapäivällä töissä lämpöä, ja olin aivan toistaitoisen oloinen kotiin tultuani. Hädin tuskin sain itsestäni irti sen verran, että lihasopan sain hellalle kiehumaan, sitten piti heti virkata hahtuvaväskyn hihna valmiiksi. Heitin väskyn, hihnan, sunnuntaina virkatut penaalin ja kännypussukan perään, ja pari pyyhettä, ja sitten vain kone käyntiin. Puolitoista tuntia myöhemmin totesin, että veska oli huopunut sopivasti, mutta muut pitäisi pyöräyttää koneessa uudemman kerran... ja kun on turha niin vähiä huovutella, niin pitihän sitä sitten ensin virkata pikkupussukaksi tuon ihanan kolminkertaisen hahtuvan jämä, ja sitten vielä se oranssinpunaruskea jämä, joka jäi yli siitä toisesta väskystä ja tossuista. Joten koneeseen meni sitten jo mainittujen lisäksi uusi pikkupussukka ja penaalintapainen.

Tänä aamuna sitten kalastin koneesta sopivasti paremmin huopuneet hihnan, turkoosin penaalin ja kännypussukan sekä illalla tehdyt uudet pikkupussukan ja oranssiruskean penaalin. Ne kuivuvat nyt päivän rauhassa, ja illalla siirryn viimeistely-ja koristelupuuhiin. Noista nyt ainakin se kännypussi ja turkoosi penaali pääsevät arpajaisvoitoiksi, oranssin penaalin taidan ottaa omaan käyttöön, samoin kuin vihreän jämistä tehdyn pikkupussukan. Ja kunhan nuo on sitten viimeistelty, siirryn kuluttamaan lisää vanhoja hahtuvia - tai ehkä vanhoja huopasia, mene ja tiedä. Nyt kun on into päällä, täytyy tehdä. Ja kun perhekin on poissa, voi illan kuluttaa iloisesti käsitöitä värkäten.

Tämä on aika lystiä... koko ajan saan hyviä idiksiä joululahjoiksi, ja samalla kun teen Menneen ajan markkinoille kamaa, tulee siinä sivussa myös tehtyä joululahjoja ihan huomaamatta... =)