siinä määrin, ettei neulonta- ja/tai virkkausrintamalla tapahdu yhtään mitään. Yksi virkattu pesukinnas on viittä vaille valmiina-vaiheessa, ja eilen sain sitten myös salaisen ystäväni viimeisen lahjan neulottua loppuun, pääteltyä langat ja viimeistelyä vailla on siis sekin. Anelin emännältä hieman jatkoaikaa, ja sainkin, huomenna sitten taitaa paketti päästä postipojan hoiviin... toivottavasti ehtii sitten edes perjantaiksi perille!

Vanhempani olivat tosiaankin eilen iltapäivällä olleet meillä tavanomaisissa lapsenhoitohommissaan, ja isäni oli langoittanut myös äitini nelilankasaumurin, joten pääsin kokeilemaan sitäkin, kun illalla kotiuduin. Kyllä oli sillä mukava surrutella, sain tehtyä loppuun edellisiltaisen kokeiluni (pehmokilpikonna), innostuin ompelemaan uuden kokeilun (pehmonallen) sekä kokeilemaan montaa muuta asiaa. Valmista ei vain oikein tullut... =) Enkeleitäkin hahmottelin monenlaisia, ehkäpä tänä iltana tulee hommasta jo jotain valmistakin. Toivottavasti vain äiti ei tarvitse saumuriaan ihan heti takaisin... =)

Ompelu on yllättävän hauskaa puuhaa, kun on hyvät välineet. Ja uskomattoman nopeasti sitä saa hihansa savuamaan, kun jokin alkaa tökkiä. Eilen illalla onneksi tökki lähinnä meikäläisen oma mielikuvitus, istuskelin pitkät tovit hypistellen käsissäni kankaita, keksimättä mitä niistä ryhtyisin väsäämään. Plääh! No, piti minun kyllä pari kertaa myös pujotella lankaa saumurin neulansilmään, mutta taisin selvitä paljon paremmin tuon nelilankaisen saumurin kanssa kuin oman kolmilankaiseni... outoa!

Olen yrittänyt löytää jonkinlaista hauskojen unisukkien tai tossujen ohjetta siinä kuitenkaan onnistumatta... Onko kenelläkään vinkkiä, mistä sellaista voisi lähteä etsimään? Suuressa Käsityölehdessä sellaisia tossuja on ollut vähän väliä, mutta juuri nyt eivät sitten suostu löytymään, vaikka kuinka pläräisin...