Jouluaatto on onnellisesti ohi, minäkin olin ollut jossain määrin kiltti ja sain joitakin lahjoja. Määrähän vähenee vuosi vuodelta, mutta ehkä se laatu korvaa sitten sen määrän. Kirjoja tuli muutamin kappalein, Ravelryn vaihtopaketista ihana huivikirja. Vaihtopaketissa oli myös hurmaavaa lankaa ja turvalliset ledituikut. Isännän lahjasta löytyi Jane Austen- filmatisointeja sisältävä dvd (18 tuntia katsottavaa, jee!), Sakari Kuosmasen kootut (nam!) ja muistitikku, jonne isäntä oli koonnut sekä suomen- että englanninkielisiä äänikirjoja työmatkojeni ratoksi.  Respektiä, mies on joskus tainnut jopa kuunnella mielihalujani...

Tässä kuva vaihtopaketistani, muista lahjoja en viitsinyt kuvata:

Perheen yhteinen lahja, Nintendo Wii, on ollut kovassa käytössä pari päivää. Minä olen keilannut ja miekkaillut ja tanssinut, silloin kun olen muun perheen saanut väkivalloin tönittyä pois...

***

Itse en juurikaan tehnyt joululahjoja, mitä nyt jokusen kaulakorun väkersin sekä neuloin kummipojalle pehmokaverin:

Tämä kaveri on neulottu pääosin Jannesta, pää on Filonan sukkalankaa, kun ei Jannea harmaana ollut varastossani (selkeä puute!). Langankulutus on ollut pakko arvailla jämäkerien perusteella, tähän meni kaulaliinoineen kaikkineen n. 90 g lankaa. Varastostani löytyi turvasilmät ja suu on kirjailtu. Kaverilla on pituutta reippaat puoli metriä ja ympärysmitta varmaankin n. 20-25 cm. Toivotaan, että nuori mies kelpuuttaa tämän toukkatouhulaisen kaverikseen.

Kummitytölleni lupasin viime keväänä siskonsa yo-juhlissa, että teen hänelle vaaleanpunaisen huivin. No, nyt on varsin lähellä se hetki, että neiti sellaisen saa. Huivi on virkattu, mutta vielä ei ole ollut puhtia pingottaa, joten tässä kuva tämänhetkisestä tilanteesta:

Lankana Nalle, jota löysin kesällä Jyväskylästä Citymarketista perin kohtuullisella hinnalla. Tähän huiviin meni pientä nöttöstä vaille kerä, ja vaaka näytti painoksi 145 g. Toinen kerä on vielä jemmassa, joten jos neiti älyää haluta pipon huivin kaveriksi, sekin vielä järjestyy.

Nyt on puikoilla ensimmäinen huivi tuosta vaihtopaketin kirjasta. Siitä lisää, kunhan valmistuu - ilmeisesti huomenna!