En tupakkilakossa enkä karkkilakossa enkä käsityölakossa vaan ihan oikeassa lakossa, siis työtaistelussa. Ensimmäistä kertaa elämässäni, voi jäädä viimeiseksikin, tai mistä sitä koskaan tietää. Lakon hyvä puoli on se, ettei työ nyt muutamaan päivään haittaa harrastusta...

Lohjan markkinatkin ovat onnellisesti ohi, kaksi päivää hujahti nopeasti ja mukavasti ohi, sillä sää suosi ja ihmiset olivat oudon hyväntuulisia ja kukkaronnyörit löyhällä. Itsekin onnistuin jotain ostamaan...

Kasvivärjättyjä lankoja jostain jo unohtuneesta kojusta ja upeaa tumman petroolia villaa Koivulan tilan kojusta. Kohtuullisesti siis, määrä jäi alle puolen kilon...

***

Käsitöitäkin on tullut tehtyä markkinajuttujen ohella. Yhtä hyshys-juttua ei vielä voi paljastaa, mutta nämä toki voi jo näyttää:

Omia versioitani Attic24:n virkatuista lintusista. Kuvat ovat susirumia, suokaa anteeksi. Pimeää ja kiire ja sitä rataa. Yksi iso lintunen pitäisi vielä virkata, ajattelin laittaa sen ulko-oveen siinä jo kolme vuotta kesät talvet nököttäneen kierrätyssydämen tilalle. Kyllä sen varmaan tässä lakon aikana vielä ehtii värkätä.

Neiti Kuopus sai uuden talvitakin, joka poikkesi aiemmista väriltään merkittävästi (on vaaleansininen), joten pitihän takin kaveriksi tehdä aiempia paremmin mätsäävä pipo. Neiti sai itse valita langan: kolmesta seiskaveikkavaihtoehdosta valikoitui sitten Polkka... (äiti olisi mieluusti tehnyt siitä jättiraidasta...). Malli on simppeli: baby cablesia pipon pituudelta ja huipulle iso tupsu.

Parakki on viimeaikaisten hankintojen vuoksi hieman "tukossa", siellä on puolitoistametrinen kaapisto lattialla lojumassa, ja lankojen löytäminen kaapin takaa on hieman hankalaa. Samoin muiden tarvikkeiden, mutta onneksi tupsulaitteet olivat kohtuullisen ylhäällä hyllyllä, joten ne löytyivät ilman suurempaa hammastenkiristelyä. Tupsun teko sujui niin helposti, että taidan tehdä joutessani jämälangoista muutaman koristetupsun vaikkapa olohuoneen ikkunaa somistamaan.

Niin, lanka on siis seiskaveikan Polkkaa, kulutus 84 g ja puikot 4 mm. Kuopus oli Hyvin Tyytyväinen, ja veti uuden pipon päähän heti partion pikkujouluun lähtiessään.

***

Tänään on myös "askarreltu" perheen joulukortit. Luojalle kiitos väritulostimista ja valmiista korttipohjista. 54 korttia odottelee postitusta huomiseen, kun ryysään kaikkien muiden mattimyöhäisten sekaan viemään myös viimeistä SNY-pakettiani...

***

Eksyin tänään paikalliseen lankakauppaankin. Juuei, halvaksi tuli - ostin Cool Flammea ja jotain Gedifran merinovillaista bukleelankaa poistokorista euron kerä. 11 euroa köyhdyin *köhköh* ja lankaa tuli kotiin taas 850 g. No, onhan ne markkinat ja niiden arpajaiset taas ensi vuonnakin!